Искам да си експерементирам с Bios Editor-а и моя GeForce. Обаче тъй като съм с Windows XP ми се налага да флашвам bios-а за всяка проба, което е меко казано опасно! Ако бях с 98 щях да мога да заредя под DOS за проба и да напиша win... Обаче с XP трябва да рестартирам - а това ми връща стария BIOS. Та трябва ми програма за DOS, която изчисва паметта и boot-ва каквото има в MBR (FastReboot) или някакъв boot мениджър, с който да boot-на от диска на XP... Както Линукс тръгва с loadlin под DOS.
Та трябва ми програма за DOS, която изчисва паметта и boot-ва каквото има в MBR (FastReboot) или някакъв boot мениджър, с който да boot-на от диска на XP... Както Линукс тръгва с loadlin под DOS.
Probwai X.O.S.L. poslednata wersija pone do skoro beshe 1.1.5 - shte swurshi rabota! - Tozi Boot manager raboti super s Dos, Windows i Linux. Mozesh da zadawash Default sistema za boot i oshte mnogo drugi extri. Imash Reset, Reset samo na XOSL-to i dr.
За да няма недоразумения - аз говоря за "RVBEDIT.EXE".
Няма проблем да правиш с него каквото си пожелаеш - тази програмка не прави "flash". Менюто "save" означава да запазиш фаил, а не да препрограмира картата. Препрограмирането става с "nvflash.exe".
По тази причина можеш да отвориш "current" BIOS и да го запазиш на диска като "orig.rom" и се връщаме на предния ми пост. :-))
Tips&Tricks:
Ако дори с boot-floppy не успееш да флашнеш GF с прецакан BIOS, пак има изход! :-))
Ами много добре знам, че rvbedit не флашва. Аз флашвам с nvflash (по-точно не флашвам все още, защото първо искам да пробвам как върви) и тествам как върви (по-точно нетествам, което е и причината да постна тая тема ) с vgabios loader.
Тоя лоадер не прави никаква емулация. Зарежда биоса в рама на видео картата и я пуска да го чете от там. Работи - но като си с 98. Т.е. не твърдя това със сигурност, не съм я пробвал аз, а един познат с 98, така че може и да си прав... Но просто първо, че е на NVidia, второ, че премигва видеокартата (както при overclock), трето, че програмаката е малка и за това мисля, че онзи е прав...