Има ли не нещо като емулатор на дос за ХП защотото едни игрици не искат да ми вървят а са си яки и има ли нещо от този сорт което да ми ги стартира или няма
Задай си въпроса по- конкретно и дай повече информация - кои игри, как ги пускаш, какво ти изписва уиндоуса.... и т.н. А емулатора си е точно тозва което ти посочил breiii []
От гореизказаното стигам до извода че просто щракаш на ЕХЕ-то на играта и очакваш под въздействието на някакви загадачни тъмни сили тя да се сети сама като как да заработи.
Я пробвай следния метод, за да диагностицираш какво точно ти куца в системата:
С курсора на мишката отиваш на бутона START/Старт/, шракаш 1 път, от изкочилото меню посочваш RUN и в поленцето дето пише Оpen, пишеш <font color="blue">cmd</font id="blue">, и щракваш върху бутона ОК, в появилия ти се черен и страшен ДОС промпт можеш да се упражниш със следните ДОС комадни:
cd games
cd prince, или където там ти се намират игричките, и да се опиташ да ги стартираш.
Oтделно, понеже ДОС промпта се отваря в ПРОЗОРЕЦ, препоръчително е с едновременното натискане на клавишите ALT+ENTER да предизвикаш преминаването във т.нар Full Screen режим.
Чак след това, ако още не си подкарал игрите, можеш да кажеш какво съобщение за грешка ти дават, и да си недоволен 'че не са ти прочели мислите'
преди вървяли ли са ти на тази машина, защото не е само windows-a, което може да пречи. има сума ти стари игри, който не тръгват на agp видео карти примерно, а аз пък подозирам, че legacy of kain 1 не се разбира с ps2 клавиатура... (което ще бъде проверено в скоро време)
но така или иначе е важно да се знае дали като заредиш dos от win98/me startup disk всичко си тръгва или и тогава не ще
иначе може да пробваш от пропъртис на ехе-то да сложиш че е досовска програма и т.н. ама игрите искат директен достъп до паметта която под ХР няма да получат