Резултати от 1 до 14 от общо 14

Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    212
    #1

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    Аз съм от потребителите на известната операционна система на които им се налага сравнително честичко да инсталират "свежо" копие на уиндоса поради честите му откази да работи. Та въпросът ми е възможно ли е да се направи bootable xp installation cd което да съдържа и инсталира драйверите на целия хардуер на пцто ми по време на инсталацията на уиндоса, а не след като инсталирам уиндоуса 1 час да инсталирам драйвери на какво ли не (видео картата, аудио картата, скенер, принтер, кабелния модем, тв тунера - дълга, широка и изнервяща работа). Могат ли и да се избегнат моментите - Choose the region and language; Type in your name and organization; Enter your product license key; Name the computer, and enter an Administrator password; Choose workgroup or domain name за да мога да пусна инсталацията и да правя нещо друго а не да дебна пред монитора кога сетъпа ще ме попита нещо.



    Имам някакви спомени че в една зала бяха направили нещо подобно, но за уиндос 98 за да спестяват време тъй като пцтата бяха с еднакъв хардуер. Ако не ме лъже паметта значи е логично и за xp да може да се направи, НО КАК?


  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    1,846
    #2

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    използвай Norton ghost 2003, много е удобна за тази цел след като го инсталираш и настроиш всички щуротии си правиш image и като се сбози му връщап снимката

  4. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    1,150
    #3

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    За Win9x се казва MSBATCH.INF, но за ХР незнам дали става.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #4

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    един сърч в www.microsoft.com за unattended install дава достатъчно добри резултати

    Иначе наистина с Norton ghost, Acronis true image, powerquest drive image е доста по лесно. Може да си направиш копието не само с уин ами и с всички инсталирани кодеци, плейъри и каквото още ти хрумне

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #5

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    При това за нортъна:

    1.Инсталирай програмката

    2. Копирай файла за дос(няколкостотин к) и деинсталирай програмката

    3. Бутвай от стартова дискета и работи така, много бързо, много лесно, графичен интерфейс и не ти е нужен win.

    Единствено неудобство: Задължително иска ФАТ32 дял или можеш да опиташ с диск с NTFS DOS.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #6

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    забравил съм да пиша че съм твърдо за acronis true image.

    бачка без проблеми с ntfs и ext3. освен това може да си правиш копието директно под виндовс. доколкото си спомням последните ми сблъсъци с нортън трябваше рестарт под дос за да направи копието.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    53
    #7

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    Аз ползвам Symantec Ghost 8.0 Corporate ed. за имиджи ..

    за буут под НТФС, Ghosta ти дава възможност за буут-дискове/флопи или CD/ със PCDOS някакъв дето поддържа НТФС и няма проблеми


  10. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    212
    #8

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    Благодаря ви за бързите отговори. Преди да публикувам темата порових няколко часа в интернет за инфо но не стигнах до резултати защото не съм ползвал правилни ключови думи. Казано иначе "unattended" и "MSBATCH.INF" се оказаха вълшебните думички които ми разрешиха проблема (специални благодарности на breiii и на XaMaB). Странно защо в страницата на маикрософт липсва точно файлът на ръководството което ми трябва "Automatic Windows NT Setup Deployment Guide", но успях да намеря хтмл вариант, който се надявам да не се различава от оригинала.



    Решението с имиджите съм го пробвал но не останах много доволен от него главно заради факта че нямаше нтфс поддръжка на буут дискетите (с ghosta съм пробвал). Все пак ако не успея да се преборя с това ръководство ще пробвам acronis true image.

  11. Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    182
    #9

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    Ghost 2003 няма проблем с NTFS, а ако инсталираш и графичния интерфейс, може да я пуснеш под Windows.

  12. Junior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    30
    #10

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    Въобще, господа, в света има една световно призната програма и тя се нарича "Drive Image 2002" (на PowerQuest). Аз обичам да давам чисто практически съвети, затова ето как са направени нещата при мен:



    1. Инсталирам "голия" Windows със всички необходими настройки.



    2. Правя имидж с "Drive Image", който кръщавам "Base.pqi". Запазвам този имидж на презаписваемо CD/DVD, в случай че ми се наложи да почна всичко отначало. Имиджа е под 1 МБ и се ресторва за по малко от 20 минути (не говоря за Serial ATA, където става за броени минути).



    3. Правя допълнителни настройки, качвам ъпдейти и т.н. Втори имидж - "Before Activation" - Bef_Acti.pqi.



    4. Активирам си инсталацията (понеже съм законен потребител) и нов имидж - "After Activation" - Aft_Acti.pqi. Тука е гювеча - ако се наложи тотално преинсталиране, няма да има нужда от нова активация.



    5. Трите базови имиджа стоят на един сървър, освен това са запазени на едно презаписваемо DVD.



    6. По-нататък започват инсталациите на всичкия специален софтуер, който ми е необходим. Периодично правя имиджи, като винаги запазвам последните три имиджа. Всички инсталирани програми се записват (ръчно) в специален текстов файл - по реда на инсталиране и т.н... - това е много необходимо след време, когато се наложи да се ресторва системата.



    Каквото и да се случи, винаги мога да разтоваря някой от имиджите и да получа напълно работеща система със всичките й "салтанати" за по-малко от 20 минути. За сведение - мога да разтоваря имиджа и на напълно "девствена" система - след малко замисляне Windows се оправя сам с обстановката - единственото изискване е да се спазва номера на бутващия дял, т.е. ако имиджа е за дял 2, то той трябва реално да се разтовари в дял 2 на някакъв диск. Все пак, много е дълго за обяснение, макар и да е много просто за изпълнение. Ако някой се интересува от подробности - да пита.



    Geo



    P.S. За "Drive Image" файловата система е без значение - работи с FAT16, FAT32, NTFS и онези непознати мен системи extX... Програмката е интуитивна и, ако се следят и другите теми във форума, ще се види че предстои да бъде включена в новия "Boot CD"... Иначе я има във всички версии на "Hiren's boot CD" и мога да кажа, че едва ли има по-простичка програма за правене на имиджи... (но със страшни възможности).



    G.




  13. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #11

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Все пак ако не успея да се преборя с това ръководство ще пробвам acronis true image.

    <div align="right">Originally posted by petkov*-*28/06/2004*:* 20:05:25</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Acronis TrueImage има едно предимство, което не съм виждал при други подобни програми - може да му кажеш да си задели място от диска, да си направи там свой дял и да се самоинсталира там. Изисква мимимум 39 MB, въпреки че реално заема около 6-7. Освен това инсталира нещо от рода на boot-manager - при стартиране дава възможност с натискане на F11 да се стартира програмата от нейния дял, като това спестява нуждата от boot CD-та или дискети. Може да прави image на NTFS дялове върху други NTFS дялове (поне под Win2000, тествано), може да прави и да тегли image по/от мрежата, при което може да прави автентификация срещу AD домейн (тествано), може да чете image от CD (тествано), би трябвало да може и да пише image върху CD, ако има CD-R/RW у-во (това не съм го тествал).



    Освен това на Hiren's Boot CD 6 има Norton Ghost версия 8, която също може да чете/пише image от/на NTFS-дял.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #12

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Въобще, господа, в света има една световно призната програма и тя се нарича "Drive Image 2002" (на PowerQuest)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    абе малко заяждане ама от кой е световно призната?





    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Имиджа е под 1 МБ и се ресторва за по малко от 20 минути (не говоря за Serial ATA, където става за броени минути).

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    с акронис 7-8ГБ дял (пълен) с максимална компресия се събира на 2.хх ГБ и се възстановява за 3-4 мин с обикновен АТА100/7200 оборота хард.


  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #13

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    Да, и аз се шашкам. Къв е тоя 1мб? За грешка ли става въпрос или инсталацията се събира на дискета?

  17. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    374
    #14

    Инсталация на XP от CD без излишни въпроси

    Acronis-а наистина е може би едно от най-бързите и удобни програми за това, която търсиш. Заема само 39MB (а не 6-7GB) и можеш да си възстановяваш много удобно windowsa с него. Само преди това тествай дали ще работи с твоята конфигурация С някои по-нови чипсети има проблем с клавиатурата и не можеш да пишеш нищо като се зареди. ;( DriveIMage i ghost-a са по-бавни

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 5
    Последно: 18-12-13, 15:35
  2. Продавам излишни неща.
    От Mr.TECHNO във форум Приключили продажби
    Отговори: 7
    Последно: 12-02-13, 14:48
  3. Разчиствам излишни неща
    От kris11 във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 12-08-10, 21:32
  4. Нова памет прави излишни картите за GSM-и
    От IvO™ във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 1
    Последно: 31-05-07, 18:41
  5. Отговори: 0
    Последно: 11-08-05, 17:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе