Въпроса ми е следния.
Дано обясня разбираемо.
Възможно ли е, и ако да, как или с какъв софтуер да стане следното.
Ще дам повече подробности за да стане ясен въпроса ми.
За връзка с телефона ми използвам две програми.
Nokia PC Suite for Nokia 6600 и Oxigen Phone Manager II for Symbian phones
При стартиране на Windows се стартират четири application имащи връзка и нужни за работата на Nokia PC Suite.[това е видно от Run --> msconfig --> StartUp]
За да работи обаче Oxigen Phone Manager II е нужно да бъдат спрени тези работещи application.
Естествено е че след спирането им Nokia PC Suite не може да работи или най-малкото е нефункционална, тай като не може да направи връзка с телефона.
Или по друг начин казано, в един и същи момент може да работи или Nokia PC Suite или Oxigen Phone Manager II.
Тъй като, чрез двата софтуера изпълнявам различни задачи, това в общия случай ме удовлетворява.
Търся обаче начин да автоматизирам процесите на спиране и стартиране на четирите applications свързани с Nokia PC Suite, които се стартират при зареждане на ОС.
Или по друг начин казано:
Вместо да спирам няколко application през task manager "на ръка", да автоматизирам процеса, чрез някое външно приложение или някакво .exe или .bat файл.
При стартиране на компютъра четирите агента работят.
Nokia PC Suite е използваема в момента.
Свършвам си работата с Nokia PC Suite или пък директно искам да ползвам OPM II.
За това трябва да kill-na тези четири агента.
След като си свърша работа с OPM II, да кажем ми се налага да ползвам Nokia PC Suite. В тази връзка трябва отново да стартирам агентите на Nokia.
Стартирането е ясно, ще направя .bat файл NokiaAgents.bat да кажем, чрез който с четири реда ще стартирам агентите, <u>ако не са включени</u> [предполага проверка, която не ми е ясно как да стане], а на петия ще стартирам Nokia PC Suite.
Как обаче да kill-на четирите агента при стартиране на OPM II. Как да изглежда .bat файла, който в четири реда да kill-не агентите, а в петия да стартира Oxigen Phone Manager II.
Благодаря предварително!