-
DOS проблем
Уиндоус XP SP1a.
Celeron 466 128 Ram
Стартирам едно дос приложение.
Всичко работи 6, освен когато местя "_". Тази чертичката където пише буквите(извинете не знам как друго да го кажа)много бавно се мести. Ако имам да избирам от цял ред менюта - например от най-готното до най-долното отнема много време. Как мога да го направя по-бързо да се движи.
Благодаря
-
DOS проблем
Като начало опитай десен мишкобутон на My Computer, избери от менюто Properties, табче Advanced, после най-горния бутон "Settings" (мисля, че се отнасяше за Performance). В новия прозорец избери опцията "Adjust for best performance", но имай предвид, че голяма част от визуалните ефекти ("шаренийки" и анимации) ще се изгубят и XP-то ти ще заприлича на Win2000.
Ако не искаш това - избери Custom и си преценявай кои от опциите долу да оставиш активни и кои - да дезактивираш.
По принцип, системата ти е слабичка за WinXP "в целия му блясък" [8D]
-
DOS проблем
Всичко е изключено там. В контрол панел на клавиатурата - всичко е на макс.
-
DOS проблем
нещото се нарича курсор, дори и под dos [:)]
предполагам, че именно в dos-приложението се движи бавно, нали?
-
DOS проблем
Sorry, човече, това, което съм написал, естествено, не е от особено значение за DOS-приложенията (не съм догледал, че проблема ти е точно такъв). Щом се прибера в къщи, ще погледна опциите там - помня, че имаше нещо за използването на паметта, за да ти дам някакъв свестен съвет - тук съм с Win2000, а не с ХР.
-
DOS проблем
Ами ще съм ти благодарен. Какво ли не пробвах
Благодаря!
-
DOS проблем
Погледни в тази тема: http://www.setcom.bg/news/forum/topi...TOPIC_ID=15668 и по-специално поста на Raid i pentagod - последните постове.
-
DOS проблем
зареди dos от дискета и стартирай програмата. ако и тогава е бавно тогава причината е в скоростта на repeat-а, която се дефинира още в bios-a. ако обаче се е "оправило", ще търсим разрешение в самия win xp
-
DOS проблем
как се регулира товеа от биос?Къде по-точно, как се казва?
Също така се опитвам да използвам друг ДОС.
ДрДОС - същият ефект. Пробвах и Парагорн Дос ... пак така бавно.
[V]
-
DOS проблем
имаш ли Turbo key или FN key ?
ако имаш - FN key +F7
ако нямаш такъв клавиш само от Биоса
от биоса ( в биос се влиза като включиш компютърас - помпиш веднага Del. , параметрите се променят с ш"+" , "-" , или Page down / Page Up ) опцията е Typematic Rate Seting Мисля че бе в Advanced ( втората опция в биос )- даваш на първото Енейбъл , после второто е 6 - променаяш го на 30 , и третото е 250 - оставяш го на 250
-
DOS проблем
Заредих вместо bds.com друг файл - fdos - малко по-бързо стана. Видях че BDS има опция - fast, но нямаше ефект.
Fdos - няма никакви опции.
Typematic Rate Seting - на всеки БИОС ли трябва да го има?
И няма ли програма, която да го увеличава?
btw в Дос написах:
mode con rate=500 delay=150
сменях доста и мисля, че така е много добре.
Обаче на по-слаб компютър не знам как ще бъде
Благодаря ви много.
Ако имате още предложения ще бъда благодарен
[:)]