Здравейте,
значи имам си едно PC с Windows 2003 Enterprise направено на Domain Controller и един USB скенер HP ScanJet 2300c. Проблема е, че след като се инсталират успешно драйверите (които незнайно защо вървят само в комплект с 230 MB други простотии) и естествено веднага ми се израдва, че искал рестарт за да си дойдело всичко на мястото и се сгъбясва.
По-конкретно се появява онова сладко синьо екранче при стартиране дето мило ти съобщава, че тоя уиндоус с тая щайга нема да работи ако ще и турско да стане. После благо те съветва да си махнеш всичкия хардуер дето си инсталирал наскоро и да му се пробваш пак.
То за махане убаво ама и след изключване на скенера - същата работа. Както и да е, нали си има Safe Mode та махаме драйверите и отново тръгва. Ама без скенер!!! А ми трябва!
Та се чудех дали някой не може да помогне, щото от 3-те чат сесии със съпорта на HP ми стана ясно само, че нямало драйвери за мен, щото тоз уиндоус бил експериментален (малко странно, щото той отдавна си излезе ама както и да е, явно при тях новините идват с 1-2 години закъснение).
Та ако се сетите за нещо - пишете! Мога и да ви насоча: намерих една програма RemoteScan (www.remote-scan.com) дето мога да я инсталирам на друго PC в офиса и да шерне скенера. Само, че никъде в нета не може да се изтегли сървъра (който е платен), а само клиента (дето естествено е безплатен). Та ако дадете линкче за сървъра или за подобна програма - също ще съм благодарен.
А, и да знаете че е мноооого спешно. Щото вече го мъча 4 месеца и тия дето трябва да сканират ми скачат по главата ежедневно.
Мерси предварително