Изчезна ми диска! Помагайте!
Проблемът е следния: Компютъра е с процесор Атлон 1600+ 256 рам диск 40 гигабайта, разделен на две.
На първия дял е инсталиран вин98 с фат 32, на втория вин ХР сервиз пак 2 с NTFS.
Вече за втори път в последните две седмици изчезва втория диск. Вижда се с партишън меджик но като устройство *.. от вин 98 не се вижда - нормално не поддържа NTFS. Под линукс (лайф сд кнопикс) се вижда нормално и има достъп до информацията само за четене.
Вин ХР тръгва до екрана с червея и толкоз.
Предишния път го оправих с формат и сетъп, но ми омръзна. Ако някой знае друго решение да помага.
Благодаря предврително!
www.google.com / ndd.* ( нортон диск доктор )
ще оправи проблема
napravi gi i dvata na fat32
Той единия не се вижда от никъде освен от Кнопикс лайф сд.
Всъщност ndd. наистина оправи работата и вече няма проблем.
Разминах се без формат и сетъп.
Благодаря на mr.TECHNO за съвета.
minkov,
рисетни си BIOS, че пак ще ти го направи този номер при някое стартиране на компа.
а иначе рисета става за 2 мин. заедно с настройките дето ще ги направиш после.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">minkov,
рисетни си BIOS, че пак ще ти го направи този номер при някое стартиране на компа.
а иначе рисета става за 2 мин. заедно с настройките дето ще ги направиш после.
<div align="right">Originally posted by Zaphod B*-*27/09/2004*:* 17:42:41</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Това не ми говори нищо, но пък съм доста смел, така, че след малко разяснения ще свърша и тази работа. Тъй, че ако може дай малко разяснения какво означава това и как се прави.
Благодаря предварително.
значи, извинения дето не съм ти прочел внимателно поста.
няма смисъл да рисетваш(бях решил, че си с 2 диска, а ти си с 1 разделен на 2 партишъна).
а bios се рисетва с един джъмпер на дъното, намира се обикновено до батерията.
Reset на BIOS-a се дава като влезеш в него и дадеш на Load Setup Defaults. Това е.Ако не искаш а отваряш кутията. макар че има доста начили а си те ресет-не биос-а. С порграма става пак. Ено време еин приятел праваше програма за ДОС с програмата debug.exe(!) за това с биос-а. Фен :)