Клавиатура и WinXP- НЕСЪВМЕСТИМИ?!!
Здрвейте всички!
Предо година започнах една работа в итернет и ми се наложи да купя компютър. Не ми се даваха много пари за това, но взех един IBM на 166МHz, с инсталиран Win98 на него. Оборудвах го и с клавиатура (също IBM)- KB9930 Rapid Acces. Клавиатурата е добра- има и допълнителни бутони, като за тях- естествено- си има и драйвери! Бях доволен от нея, докато 6 месеца след това, поради лошо стечение на обстоятелствата -компютърът "сгъна" и си мислех, че повече няма да тръгне- се наложи да купя нов. Той пък- като по- "мощен" -дойде с инсталиран WinXP!
Доволен от новата придобивка, реших да инсталирам драйверите за клавиатурата...Сложих диска и... Хоп! Готово! Рестарт и вече имах клавиатура, работеща с пълния си капацитет! НО...
След няколко дни установих, че CDROM- ът ми НЕ ЧЕТЕ!
Първоначално паниката беше ГОЛЯМА, но след това разбрах, че това се дължи на драйверите за клавиатурата! Още по- странното беше, че ако в CDROM- а при пускане на компютъра има CD, всичко е нормално- работят и клавиатурата и CDROM-a. Ако обаче такъв диск няма, след зареждането на WinXP, устройството НЕ ЧЕТЕ!!!
Ползвал съм 3-4 драйвери за ХР от различни сайтове, но резултатът е същият !
Ако някой има представа защо става така и как може да се оправи- да пише!
МНОГО, ама МНОГО ще съм му БЛАГОДАРЕН!
[:D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Доволен от новата придобивка, реших да инсталирам драйверите за клавиатурата...Сложих диска и... Хоп! Готово! Рестарт и вече имах клавиатура, работеща с пълния си капацитет! НО...
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Деинсталирай драйвера.
Остави ХРто сам да си разпознае клавиатурата.
Много интересно! Клавиатурата и CDто да имат някакъв конфликт!
Ако деинсталираш драйверите CD-то започва ли да чете нормално и ако не - пробвал ли си чист Windows без инсталирани драйвери за клавиатурата ( в смисъл, как разбра, че е от тях - само от първия път ли? ).
//off
Докато се ровичках за клавиатурата ти разбрах, че Debian я поддържа с пакета hotkeys, така че ако мислиш някога да слагаш Linux, може да избереш Debian [8D]
@Vandal - ако кара с Windows-ките драйвери, защо му е клавиатура с допулнителни бутони?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Vandal - ако кара с Windows-ките драйвери, защо му е клавиатура с допулнителни бутони?
<div align="right">Originally posted by silverfox*-*10/10/2004*:* 10:04:29</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Само да пробва дали тогава ще работи СДто.
С малко ровичкане намерих този драйвер за ХР
http://members.driverguide.com/direc...4e452e54769102
Пробвай го и пиши какво е станало.
Успех.
Тая клавиатура си бачка безгрижно, бях около две години с такава. Тя си работи с уиндоуския стандартен драйвер, това което се пуска тук не е драйвер за клавиатурата, а просто софтуер който ти позволява да си конфигурираш допълнителните бутони.
Tочно за софтуера за допълнителните бутони става въпрос!!! Иначе ХР- то си я разпознава, но като прибавя и допълнителните бутони CD-то спира да чете! Правих много опити и стигнах до следният извод:
При инсталирани допълнителни бутони CD- то чете само, ако има диск в него при старт на компютъра. Ако не- след като се зареди ХР, слагам диск, CD- то започва да се върти и АХА- АХА да го прочете, ама... ;))
А с WIN98 нямаше такъв проблем- и допулнителните бутони, и CD-то бачкаха добре. (и то заедно...) :))
А driwrguide.com беше едно от първите места, от където теглих, след като "оригиналните ;)" не станаха. Все пак- благодаря, Vandal.
A като деинсталитам бутоните- всичко е нормално.