Здрвейте всички!
Предо година започнах една работа в итернет и ми се наложи да купя компютър. Не ми се даваха много пари за това, но взех един IBM на 166МHz, с инсталиран Win98 на него. Оборудвах го и с клавиатура (също IBM)- KB9930 Rapid Acces. Клавиатурата е добра- има и допълнителни бутони, като за тях- естествено- си има и драйвери! Бях доволен от нея, докато 6 месеца след това, поради лошо стечение на обстоятелствата -компютърът "сгъна" и си мислех, че повече няма да тръгне- се наложи да купя нов. Той пък- като по- "мощен" -дойде с инсталиран WinXP!
Доволен от новата придобивка, реших да инсталирам драйверите за клавиатурата...Сложих диска и... Хоп! Готово! Рестарт и вече имах клавиатура, работеща с пълния си капацитет! НО...
След няколко дни установих, че CDROM- ът ми НЕ ЧЕТЕ!
Първоначално паниката беше ГОЛЯМА, но след това разбрах, че това се дължи на драйверите за клавиатурата! Още по- странното беше, че ако в CDROM- а при пускане на компютъра има CD, всичко е нормално- работят и клавиатурата и CDROM-a. Ако обаче такъв диск няма, след зареждането на WinXP, устройството НЕ ЧЕТЕ!!!
Ползвал съм 3-4 драйвери за ХР от различни сайтове, но резултатът е същият !
Ако някой има представа защо става така и как може да се оправи- да пише!
МНОГО, ама МНОГО ще съм му БЛАГОДАРЕН!
[:D]