-
Търся драйвъри за AC'97
Имам следният проблем.
Търся сравнително нови драйвъри за аудио картата ми. Тя е:
Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller
Гледах в сайта на Интел, но не намерих път за даунлоуд.
Мисля че аз нещо бъркам и най-вероятно е така.
Всяка карта има чипсет нали така?
Realtec, C-media и т.н.
Къде по принцип да проверявам за нови драйвъри в техните сайтове?
И има ли някоя програма където да ме насочва по-точно. Ползвам Аида32 , но с тези 82801ЕB... направо...
Благодаря ви
-
Търся драйвъри за AC'97
За разлика от звуковите карти кадето има отделен чип повечето вградени звукови карти имат доста по различна логика.. Звука се реализира посредством вградена микро схема в южния мост или хъб(Ich/Mcp) и помощен чип малък квадратен близо до аналоговите изходи обикновенно. Който и да е, бил той на Realtek,cmedia,alc може да намери място на твоето дъно и всички ще си партнират перфектно с ICH5. Това е защото AC97 не е модел на чип а е спецификация за висококачествен звук въведена и разработена от Интел през 1997 година :)(не може да бъде) :)) Модели на съответните производители има много но като гледам по ICH би трябвало дъното ти да е с Iнтел 848/865/875 следователно са използвали от по нови чипове за звука на Реалтек . Какви драйвери ще използваш зависи от именно този спомагателен чип.. По принцип производителите на дъна слагат от каквито чипове имат .. но специално дъната с чипсети на интел съм забелязал че ползвт aц 97 чиповете на реалтек. така че какъвто и диск да вземеш от интелско дъно със същия ICH5 на него (най добре от същия производител на дъна като твоето, което е по ново в смисъл диска с драйверите е по нова ревизия ще можеш да си осъвремениш драйверите за звука без особен проблем .. е все пак има и изключения от тази формула .... друг въпрос е дали си заслужава освен ако нямаш някакъв проблем .. :)
-
Търся драйвъри за AC'97
ето ти линк за драйвера:
http://www.realtek.com.tw/downloads/...&Software=True
трябва да изтеглиш този:
<font color="orange">Windows 98Gold/98se/Me/2000/XP for Driver only. For Windows 98 SE, DirectX(R)8 is required to enable advanced features.</font id="orange"> <font color="red">A3.65 </font id="red"><font color="green">2004/11/03</font id="green"> <font color="blue">10766k</font id="blue">
обаче аз го теглих точно 4 пъти, докато го сваля(все се повреждаше архива)
-
Търся драйвъри за AC'97
Tyan , Zaphod B
Благодаря ви много!!!
-
Търся драйвъри за AC'97
Между другото, миналата седмица се опитвах точно тези драйвери да си сваля, и нито един от трите възможни линка не тръгваше...
В крайна сметка го свалих от другаде, тъй че ако има проблем с линковете на официалния сайт там, ползвай този:
http://info.datacom.bg/island/Soft/r...r_wdm_a365.exe