-
Windows - Зареждане
Имам проблем. След като Windowsa ми зареди, той започва да "мисли" известно време (около 10 сек).
Което освен, че ме дразни, ме и бави. Става въпрос за това, че когато вече всичко е заредено,
курсора на мишката отново става стрелка с часовник, и компютъра започва да "мисли" въпреки че
реално, нито харда върти, нито има нещо друго което да се зарежда.
Аз съм с Win98SE. В таскбара имам заредени само 4 приложения Explorer, Internat (това е фонетика),
Systray и F-Stopw (това е Real Time Protektora на F-Prot). При стартиране ми се зареждат само тези
4, неща... Махнал съм, Task Sheduler, и Shedule Agent, защото не ги ползвам
Има ли някои идея, какъв може да е проблема за това "мислене"....
-
Windows - Зареждане
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...и F-Stopw (това е Real Time Protektora на F-Prot).
<div align="right">Originally posted by TopBG - 14/12/2004 : 17:24:29</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Да не би това да тръгва да си точи от интернет дефинициите при логване? Ако да - считай, че има голяма вероятност да е точно от него това "забиване"...
-
Windows - Зареждане
така...... това че ти се зареждат само 4 неща на таскбара, въобще не значи че са само 4 всъщност , отиди на START, RUN и напиши от там командата msconfig , от там отиваш на последния таб START UP , там ще намериш всички включени сървиси в 9Х - започваш да махаш отметки , внимавай защото можеш да спреш някой наистина важни неща , които естествено винаги после можеш да пуснеш в SAVE MODE - опитай по този начин - това би ускорило значително машината, но би могло и да я направи нестабилна .
-
Windows - Зареждане
А как мислите че съм си махбал Task Shedulera???
Освен това това на f-prota е самия скенер, за упдеит има друго приловиние, което също махнах, тъй като няма нет....
Други предложения???
-
Windows - Зареждане
В ХР в тази папка Windows/Prefech се пазят индексите на стартираните приложения от инсталацията на системата . Понякога папката става огромна ако не я изчистиш , и в момента на зареждане на XP се "замисля" точно по същия начин . В WIN98SE предполагам също има такова нещо , но немога да ти кажа къде е .