Windows 2003 server Проблем
Здравйте на всички във форума на Сетком!
След като го следя от доста дълго време най-после се регистрирах и реших да си задам въпроса[:D]
Значи няма usb портове в windows 2003 server независимо коя версия .... инсталирам драйвери , сичко и няма ! Дъното е Gigabyte GA - 7VAXP , Via KT400 в device menager показва , че ги има ама не работят.... помагайте.... посъветваха ме да сложа незавършения service pack ама ме съмнява да реши проблема , въпреки тва го тегля за да пробвам[:D] ако имате други мнения :))) ПомоЩ!!! дет се вика :) айде със здраве и добри пожелания за паздниците :)
KaLiO
Какво означава Windows Server 2003 "независимо коя версия???
И какви драйвери инсталираш? 2003 поддържа USB-тата на VAXP. Поне версия 1.1 ще работи. Да не са се омазали тези драйвери дето си ги сложил?
С Windows 2003 Standart съм и дори в момента мишката ми е на USB
включвал съм кабел за телефон, принтер, и кабелен модем към него и никога не съм имал проблеми . инсталира ли си драйверите на VIA? Проври в BIOS-a дали всичко ти е наред или ако си изваждал USB на предния панел кабелите дали са свързани правилно .... ОС-а си работи с USB.... Незнам дали дриверите на VIA са униврсални или трябва да са специално за 2003
Проблема е ясен, инсталирал си неправилни драйвери.
Махаш ги - и даваш Windowsа сам да си ги намира, като те пита коя версия да инсталира избираш тази която се съдържа в системните папки (нали показва пътя)!
И би трябвало да стане.
Ако пак не проработи пробвай да инсталираш тези от диска, за XP!
@Silverfox под независимо коя вертсия имам предвид Standart, Web , Enterprice - на никоя от тях не работят
Слагам Via 4in1 драйвери както и едни за подръжка на usb 2.0 които ги имам на диска към дъното. Пак казвам че Deviice Menager показва, че са инсталирани но не работят[:(] . Всичко в биос е наред и всичко е свързано както трябва - с ХР работят идеално.
Мда - сетих се за версиите :)
Пробвай все пак с Windows-ките драйвери, ако не си пробвал досега. А Device Manager-a не е еталон. Слагал съм драйвери за Realtek Audio на C-Media и Device Manager-a казва, че стават, но звук няма.
Утре пак ще го мъча.
Ами знаеш ли от къде да дръпна тaзи ранна версия на СП1 за 2003 ? рових в на МС сайта ама никаде не намерих ....
мерси намерих го в новините :) кат го изтегля ще споделя резултата
СП1 за 2003 се води още Release Candidate и не е много препоръчително да се слага според мен.
Иначе пробвай да разкараш тия драйвери за 2.0 и виж дали няма да бачка със стандартните на уина. При мен си бачкат 2.0 без да съм слагал драйвери (или поне така си мисля че беше, все пак инсталирах преди 6-7месеца)