Напоследък компътарът ми тотално откачи без да шравя нищо се рестартирам сам сканирах с 3 антивирусни но нито една не засече вирус от какво може да се получава това ?
Преглед за печат
Напоследък компътарът ми тотално откачи без да шравя нищо се рестартирам сам сканирах с 3 антивирусни но нито една не засече вирус от какво може да се получава това ?
Дълбоко психично разтройство в следствие на малтретиране в раните години!
Кажи подробности де, какво прави, кога ...
Направи един дефрагментър на диска и ако не се оправи отиваш на план "Б" познат на всички ,като ПРЕИНСТАЛАЦИЯ!!!!!
@Zetle
не прави нищо особено самоче ако имаш работа на комп. и не си запазил може да ти коства много :)
и се рестартира когато му хрумне...
@Facenet
опитах с преинсталация и с 98 и с XP обаче все същата работа..
само на Линукс не ми прави този проблем
Изглежда като проблем с паметта (или дъното).
Ако имаш 2 или повече модула памет, опитай да оставиш само 1 и го завърти през всичките слотове. Същата процедура направи и с другите.
Ако има дефектна памет така ще я разбереш.
Има шанс и да ти прегрява процесора(спрял или мръсен вентилатор, разместен радиатор...), но тогава по-честия ефект е блокиране.
Не изключвай все пак и диска!
Успех в борбата :)
Zetle,би ли ми обяснил как да завъртя единствен модул памет през всички слотове?
Извинявам се,беше за breiii!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">би ли ми обяснил как да завъртя единствен модул памет през всички слотове?
<div align="right">Originally posted by wiseacre - 20/12/2004 : 16:55:57</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ами в момента би трябвало да е на първия, а ти трябва да го сложиш на останалите и да пробваш тогава. Какви са ти процесора и дъното? Инсталирай си Motherboard Monitor или си изтегли от сайта на производителя на дъното софтуер за мониторинг на напрежения, температура.
Дъното е AbitKG7-RAID.Процесор AMD Athlon XP 1500+.Платката RAM трябва непременно да е на първия слот,иначе компа не зарежда и дава съобщение с по-горното изискване.
случайно да има подути кондензатори на дъното ?
и провери си дали вентилатора е добре сложен на процесора - понякога от лош контакт , стават тия гафове
( ако не си го правил - не го сменяй сам - по-добре дай 5 лв в комп. фирма , от колкото ти да си прее**ш процесора
То много ще станат възможните причини но пък и да не се забравя,че и един такъв проблем може да се появи и от неизправност в захранващия блок.
Поддържам версията за проблем в хардуера.За 98 не знам,но XP-то при такива случаи прави рестарт.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Zetle
не прави нищо особено самоче ако имаш работа на комп. и не си запазил може да ти коства много :)
и се рестартира когато му хрумне...
@Facenet
опитах с преинсталация и с 98 и с XP обаче все същата работа..
само на Линукс не ми прави този проблем
<div align="right">Originally posted by OvErRiD3*-*19/12/2004*:* 17:48:34</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако е хардуерен проблем най-вероятно е от захранването, вероятността да е процесор, видео или памет е далеч по-малка понеже при проблем в тях би трябвало да блокира а не да рестартира(поне за по новите хардуери).
Въпреки всичко мисля че има проблем с някой драйвер на windows или някоя нова програма или нова версия на такава която използваш от дълго време, самият факт, че linux работи стабилно говори за софтуерен проблем.