Забраняване на достъп до сайт ?
Значи интересува ме как мога да забраня достъпа до някакъв сайт от компютъра ми най-лесно. Вероятни решения които знам - програмка за ограничаване, Firewall и файла hosts. Първото - програмката бачкаше, ама нещо нямаше крак и и изтече валидността. Второто - прекалено трудно за настройка (ще го настройва момиче без особени компютърни познания). Третото лично го пробвах - да се опише адреса във файла hosts, но нещо не е много сигурен метода. Примерно ако зададем http://getright.com не ни допуска до сайта. Но ако напишем http://getright.com/get.html с влизаме като у нас си. Другото е,че можем да влезем и по ИП по тоя начин. И след като го има в кеша тоя сайт, си се влиза без проблеми. Забравих да кажа, че настройката на ИЕ - restricted sites не върши работа, защото е разконспирирана от човека, който не трябва да има достъп до дадения сайт. Предлагайте методи - уиндоуса е 98. Трябва да е колкото се може по-незабележимо и трудно откриваемо... но все пак човека от който ще се крие сайта е супер ламер и си няма никаква идея. Но машинката е слабичка и не е много подходящо да се трупат разни firewalls.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Първото - програмката бачкаше, ама нещо нямаше крак и и изтече валидността. Второто - прекалено трудно за настройка (ще го настройва момиче без особени компютърни познания).. Но машинката е слабичка и не е много подходящо да се трупат разни firewalls.
<div align="right">Originally posted by ithilien*-*23/03/2005*:* 05:58:00</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако си в Лан мрежа Огнената стена ти е задължителна поради голямото количество досадници.
Сложи някоя по стара версия на Zone Alarm Pro /5.0.590.015 55/кракче -hef-rwemp-5duie-fbe99q-wv8p00 /например и си ярегистриярай.Направи си забраната на посещавани сайтове и др. и си сложи парола за да не може друг да пипа настройките
Погледни тук за настойките :http://store3.data.bg/pchelp/spisak.html
Не е за мен това нещо. Firewalls пищят за щяло и нещяло и дори аз нямам търпение да чета и да ги настройвам, да не говорим за момиче, което не разбира кой знае колко от компютри. А аз въпреки че съм в мрежа пълна с вируси, досега никога не съм слагал Firewall и не съм лепвал вирус. Идеята е да е нещо лесно за настройване, и ако може да не се вижда и да не си личи е го има.
Според мен най-лесно е да забраниш сайта от "ИЕ - restricted sites" :), а това че е "разконспирирана от човека" не е никакъв проблем. Има една програмка - Fresh UI , за лична употреба лиценза (регистрацията) е безплатна. Та с тази програма можеш да ограничиш достъпа на "юзера" до много места и натройки в компютъра. Едно от тях е точно въпросната настройка на ИЕ. Самата програма има възможност за защита с парола, така че да не може всеки да се рови в настройките и.
Честно казано аз я ползвам точно за обратната процедура (сваляне на забрани) :), но предполагам и на теб ще ти свърши работа. Има и друга особеност касаеща WinXP и 2000 - за да е възможно да промениш нещо с тази програма, трябва да имаш администраторски права в/у компютъра, но ти спомена, че компа на който ще се ползва е с Win98, така че теб това не те касве.