Резултати от 1 до 4 от общо 4

Забраняване на достъп до сайт ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    2
    #1

    Забраняване на достъп до сайт ?

    Значи интересува ме как мога да забраня достъпа до някакъв сайт от компютъра ми най-лесно. Вероятни решения които знам - програмка за ограничаване, Firewall и файла hosts. Първото - програмката бачкаше, ама нещо нямаше крак и и изтече валидността. Второто - прекалено трудно за настройка (ще го настройва момиче без особени компютърни познания). Третото лично го пробвах - да се опише адреса във файла hosts, но нещо не е много сигурен метода. Примерно ако зададем http://getright.com не ни допуска до сайта. Но ако напишем http://getright.com/get.html с влизаме като у нас си. Другото е,че можем да влезем и по ИП по тоя начин. И след като го има в кеша тоя сайт, си се влиза без проблеми. Забравих да кажа, че настройката на ИЕ - restricted sites не върши работа, защото е разконспирирана от човека, който не трябва да има достъп до дадения сайт. Предлагайте методи - уиндоуса е 98. Трябва да е колкото се може по-незабележимо и трудно откриваемо... но все пак човека от който ще се крие сайта е супер ламер и си няма никаква идея. Но машинката е слабичка и не е много подходящо да се трупат разни firewalls.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #2

    Забраняване на достъп до сайт ?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Първото - програмката бачкаше, ама нещо нямаше крак и и изтече валидността. Второто - прекалено трудно за настройка (ще го настройва момиче без особени компютърни познания).. Но машинката е слабичка и не е много подходящо да се трупат разни firewalls.



    <div align="right">Originally posted by ithilien*-*23/03/2005*:* 05:58:00</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Ако си в Лан мрежа Огнената стена ти е задължителна поради голямото количество досадници.

    Сложи някоя по стара версия на Zone Alarm Pro /5.0.590.015 55/кракче -hef-rwemp-5duie-fbe99q-wv8p00 /например и си ярегистриярай.Направи си забраната на посещавани сайтове и др. и си сложи парола за да не може друг да пипа настройките

    Погледни тук за настойките :http://store3.data.bg/pchelp/spisak.html

  4. Novice
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    2
    #3

    Забраняване на достъп до сайт ?

    Не е за мен това нещо. Firewalls пищят за щяло и нещяло и дори аз нямам търпение да чета и да ги настройвам, да не говорим за момиче, което не разбира кой знае колко от компютри. А аз въпреки че съм в мрежа пълна с вируси, досега никога не съм слагал Firewall и не съм лепвал вирус. Идеята е да е нещо лесно за настройване, и ако може да не се вижда и да не си личи е го има.

  5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #4

    Забраняване на достъп до сайт ?

    Според мен най-лесно е да забраниш сайта от "ИЕ - restricted sites" , а това че е "разконспирирана от човека" не е никакъв проблем. Има една програмка - Fresh UI , за лична употреба лиценза (регистрацията) е безплатна. Та с тази програма можеш да ограничиш достъпа на "юзера" до много места и натройки в компютъра. Едно от тях е точно въпросната настройка на ИЕ. Самата програма има възможност за защита с парола, така че да не може всеки да се рови в настройките и.

    Честно казано аз я ползвам точно за обратната процедура (сваляне на забрани) , но предполагам и на теб ще ти свърши работа. Има и друга особеност касаеща WinXP и 2000 - за да е възможно да промениш нещо с тази програма, трябва да имаш администраторски права в/у компютъра, но ти спомена, че компа на който ще се ползва е с Win98, така че теб това не те касве.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. FTP достъп
    От Очо във форум Мрежи
    Отговори: 10
    Последно: 05-11-09, 21:54
  2. Забраняване на домейн
    От Cko във форум Мрежи
    Отговори: 6
    Последно: 24-03-07, 22:27
  3. Код за достъп
    От vansini във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 29-11-06, 12:47
  4. Забраняване на мрежова карта
    От Tashov във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 15-04-05, 14:47
  5. ISDN достъп
    От Pecho във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 12
    Последно: 25-02-01, 03:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе