Проблем при "Repair" на LAN
При опит да "repair"-на LAN конекцията ми излиза следното брутално [и невиждано досега от мен] съобщение: [:)]
"The following steps of the repair operation failed.
<font color="red">Flushing the ARP cache.</font id="red">
Please contact your network administrator or ISP."
Това мило и състрадателно съобщенийце ми излиза вече цяла седмица и нито рестарт, нито рефреш помагат.
Някакви идеи?
Мерси.
Мерси <font color="purple">DeathKnight</font id="purple">, ще го пробвам веднага щом се прибера.
Правя "repair", защото понякога И-нет-а ми се "затлачва" и като "repair"-на се оправя.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">При опит да "repair"-на LAN конекцията ми излиза следното брутално [и невиждано досега от мен] съобщение: [:)]
"The following steps of the repair operation failed.
<font color="red">Flushing the ARP cache.</font id="red">
Please contact your network administrator or ISP."
Това мило и състрадателно съобщенийце ми излиза вече цяла седмица и нито рестарт, нито рефреш помагат.
Някакви идеи?
Мерси.
<div align="right">Originally posted by IvO™*-*04/07/2005*:* 17:23:12</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Да не си на VPN ?? Аз си имам тези проблеми с VPN връзката и най интересното е ,че може да нямам цял месец проблем и като се запъне изведжъж няколко дена до седмица не се търпи.Тормозя доставчика ,той дава идея за принсталация и акто минат няколко дена всичко се оправя до следващият път.Вече ми писна да се карам с доставчика.
Това съобщение дойде със SP2 или някоя от актуализациите след него. Сигурно си има някакъв точен смисъл, но при мен се е появявало след глупави хардуерни проблеми, като например адаптер RTL8139, който не ще да тръгне в 100M и след като го превключих ръчно на 10M, всичко се оправи.
И аз имах същия проблем. Реших си го с RASPPPoE/.
Друг начин да си заобиколиш проблема е да "заковеш" IP адреса на доставчика към неговия МАС - правиш си <font face="Lucida Console">аrpstat.bat</font id="Lucida Console"> със следното примерно съдържание:
<font face="Lucida Console">arp -s a.b.c.d u-v-w-x-y-z</font id="Lucida Console">
<font face="Lucida Console">
където a.b.c.d</font id="Lucida Console"> e адреса на доставчика, а <font face="Lucida Console">u-v-w-x-y-z</font id="Lucida Console"> е неговия МАС адрес и го изпълняваш при стартиране на Windows чрез добавянето му в StartUp групата...
<font color="purple">kris11</font id="purple">, не съм на VPN.
<font color="purple">MitkoS</font id="purple"> и <font color="purple">emos</font id="purple"> - благодаря за отговорите и предложенията!
Аз имах подобен проблем, но мисля че не е същото.
Когато се стартира Windows или след някакво време работа с него, изчезваше нета. Порових в сайта на M$.Спрях DNS service на Уиндоуса и се оправи :)