Резултати от 1 до 8 от общо 8

Проблем при "Repair" на LAN

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

При опит да "repair"-на LAN конекцията ми излиза следното брутално [и невиждано досега от мен] съобщение: []

"The following steps of the repair operation failed.

<font color="red">Flushing the ARP cache.</font id="red">

Please contact your network administrator or ISP."

Това мило и състрадателно съобщенийце ми излиза вече цяла седмица и нито рестарт, нито рефреш помагат.

Някакви идеи?

Мерси.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Мерси <font color="purple">DeathKnight</font id="purple">, ще го пробвам веднага щом се прибера.

Правя "repair", защото понякога И-нет-а ми се "затлачва" и като "repair"-на се оправя.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">При опит да "repair"-на LAN конекцията ми излиза следното брутално [и невиждано досега от мен] съобщение: []

"The following steps of the repair operation failed.

<font color="red">Flushing the ARP cache.</font id="red">

Please contact your network administrator or ISP."

Това мило и състрадателно съобщенийце ми излиза вече цяла седмица и нито рестарт, нито рефреш помагат.

Някакви идеи?

Мерси.

<div align="right">Originally posted by IvO™*-*04/07/2005*:* 17:23:12</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Да не си на VPN ?? Аз си имам тези проблеми с VPN връзката и най интересното е ,че може да нямам цял месец проблем и като се запъне изведжъж няколко дена до седмица не се търпи.Тормозя доставчика ,той дава идея за принсталация и акто минат няколко дена всичко се оправя до следващият път.Вече ми писна да се карам с доставчика.

6. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Това съобщение дойде със SP2 или някоя от актуализациите след него. Сигурно си има някакъв точен смисъл, но при мен се е появявало след глупави хардуерни проблеми, като например адаптер RTL8139, който не ще да тръгне в 100M и след като го превключих ръчно на 10M, всичко се оправи.

7. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

И аз имах същия проблем. Реших си го с RASPPPoE/.

Друг начин да си заобиколиш проблема е да "заковеш" IP адреса на доставчика към неговия МАС - правиш си <font face="Lucida Console">аrpstat.bat</font id="Lucida Console"> със следното примерно съдържание:

<font face="Lucida Console">arp -s a.b.c.d u-v-w-x-y-z</font id="Lucida Console">

<font face="Lucida Console">

където a.b.c.d</font id="Lucida Console"> e адреса на доставчика, а <font face="Lucida Console">u-v-w-x-y-z</font id="Lucida Console"> е неговия МАС адрес и го изпълняваш при стартиране на Windows чрез добавянето му в StartUp групата...

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

<font color="purple">kris11</font id="purple">, не съм на VPN.

<font color="purple">MitkoS</font id="purple"> и <font color="purple">emos</font id="purple"> - благодаря за отговорите и предложенията!

10. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Аз имах подобен проблем, но мисля че не е същото.

Когато се стартира Windows или след някакво време работа с него, изчезваше нета. Порових в сайта на M$.Спрях DNS service на Уиндоуса и се оправи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Настройка за LAN прецака Wi-fi -> repair how ??
    От nikolin във форум Мрежи
    Отговори: 1
    Последно: 18-02-11, 14:26
  2. Repair iPnone
    От nikolin във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 10-10-09, 10:38
  3. Проблем с Flash-ки след repair на Win XP Pro SP2...
    От Garu във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 25-08-08, 22:58
  4. Win 2000 Repair
    От Chipsy във форум Windows
    Отговори: 13
    Последно: 16-04-02, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе