Инсталация на Windows:проблеми
Един приятел си купи компютър но няма нищо инсталирано на него .Когато го пуснахме не стартира ДОС и даде ниакакжа гресхка маи.После сложихме системна дискета и тогажа стартира ДОС и пуснахме на инсталира Win 98 но още в началото даде следната грешка и блокира компютъра >Windows setup requires 7340032 bytes available ... после маи изкарва и нещо друго но не жинаги .Какво значи това и какво да направия че да инсталирам Windows. Моля помогнете
Намери си Boot CD WIN98 и инсталирай от него
.... или
www.bootdisk.com
свали си за WIN98 и стартирай от дискетата
Ако не става и от сд-то на уиндоуса, виж в биоса може да има една опция за паметта, не помня как точно беше, но резервира известна част от паметта под 1мб. Забрани я.
abentaka nestava kajete drug na4in i koq e tazi funkciq v BIOSa to4no?
Май е за гаранционно обслужване. Направо го занесете при продавча.
А преди да пуснете инсталацията да сте форматирали някои дял на харда?
msdos -> fdisk -> create partition -> restart -> setup win 98?
Re: Инсталация на Windows:проблеми
Как мога да си направя бутващ диск с Windows при условие че съм си изтеглил на харда фаила (WXPVOL_EN.mdf) на windowsa? Пробвах с Daemon Tools стана ноп диска се бутва само когато е под Windows а не трягва по нормалния начин като си рестартирам компа.
Другият ми вупрос е как мога да си напрая така диска че с инсталацията на Windows да ми инсталира и някои oсновни програми, че да не си играя после да го правя всеки път това, сущо и да сложа и ъбдейтите на Windowsа в диска и дори ако няма място на CD-to да го напраяв на DVD
Зням че е възможно не незнам как?
Дано да има някой който да помогне :) :grin:
А защо ли аз мисля, че Windows просто си иска малко свободно място за базовата инсталация на системата?
Или греша :undecided:
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Цитат:
Първоначално публикувано от NikolayBach
Един приятел си купи компютър но няма нищо инсталирано на него .Когато го пуснахме не стартира ДОС и даде ниакакжа гресхка маи.После сложихме системна дискета и тогажа стартира ДОС и пуснахме на инсталира Win 98 но още в началото даде следната грешка и блокира компютъра >Windows setup requires 7340032 bytes available ... после маи изкарва и нещо друго но не жинаги .Какво значи това и какво да направия че да инсталирам Windows. Моля помогнете
1. fdisk
2. format
3. install на OS
Липстват ти т.1 и т.2 едва сед това можеш да инсталираш ОС
Просто харда ти не е подготвен за инсталация на ОС.
Цитат:
Първоначално публикувано от NikolayBach
Хъ,прилича на PC 386. Ако те интересува още, дай малко инфо за хардуера.Имал съм този проблем със стара машина и 8МБ RAM.
Цитат:
Първоначално публикувано от gogo_gg
Как мога да си направя бутващ диск с Windows* при условие че съм си изтеглил на харда фаила (WXPVOL_EN.mdf) на windowsa? Пробвах с Daemon Tools стана ноп диска се бутва само когато е под Windows а не трягва по нормалния начин като си рестартирам компа.
Другият ми вупрос е как мога да си напрая така диска че с инсталацията на Windows да ми инсталира и някои oсновни програми, че да не си играя после да го правя всеки път това, сущо и да сложа и ъбдейтите на Windowsа в диска и дори ако няма място на CD-to* да го напраяв на DVD
Зням че е възможно не незнам как?
Дано да има някой който да помогне :) :grin:
На първата половина от въпроса:
http://www.tomshardware.com/howto/20040908/index.html или nLite http://www.nliteos.com/
На втората половина от въпроса: nLite http://www.nliteos.com/
:Drinks:
Аве какъв е този нов комп дето са му изнталирали ОС да видят дали бачка. То вярно че е незаконно да ти продават компс със ОС за която нямаш лиценз ама не е работа да се взема гол комп без да е ясно дали работи.
Абе Julian-е, ти как разбра че компа е нов :oops: :Drinks: ?
Човека пише: ...купил комп.... :Drinks:
ужасно некадърна работа.
По принцип няма начин да разбереш дали компонентите работят добре ако не инсталнеш едно WINче. Според мен не ти е форматиран диска, ИЛИ е NTFS. Сиреч нуждаеш се от fdisk (ima go na boot disketata). ипосле инсталваш.
Ако е НОВ компютъра препоръчвам едно XP ot CD да сложиш - тогава няма нужда да правиш Фдиск предварително - той сам ти го предлага....
Цитат:
Първоначално публикувано от WilliamDark
ужасно некадърна работа.
По принцип няма начин да разбереш дали компонентите работят добре ако не инсталнеш едно WINче.......
А стига бе...ти за LINUX чувал ли си ? :knuppel2:
Много наши фирми продават нови машини именно с инсталиран LINUX.Преправял съм няколко такива.
Цитат:
Първоначално публикувано от angel4o
А стига бе...ти за LINUX чувал ли си ? :knuppel2:
Много наши фирми продават нови машини именно с инсталиран LINUX.Преправял съм няколко такива.
Много може в софия - в провинцията масово се слага MSW