ПОМОЩ : Изчезнаха ми програми от add/remove
Значи след поредния windows update някои от програмите ми изчезнаха от add-remove programs. С winXP SP2 съм. Подозирам че всичко това стана след update-а на windows installer v3.1, но не съм сигурен. Проверих в регистритУ дали са останали следи от моите програмки но в частта за uninstall има много малко ключове и разбира се за тези програми няма. Търсих в Google за подобен проблем, но основно проблемите са при инсталиран AutoCAD, а аз нямам такъв.
Този проблем ми се появява за втори път и то пак след windows update.
Има ли вариант да се видят какви са били ключовете преди update-a, за да си ги вкарам пак т.е пази ли се някъде backup на registry-то?
Не съм си пуснал system restore, защото го мисля за глупост, която само яде ресурси.
Благодаря предварително :)
Re: ПОМОЩ : Изчезнаха ми програми от add/remove
1. Пробвай с your uninstaller! Дали ще покаже нещо.
2. Деинстсталирай ъпдейта.
Имам един въпрос:
Това че са изчезнали от менюто add/rem означава ли и че целите програми са изчезнали?
Защото ако програмите седят какво те бърка че са се изтрили регистре от ънинстал. Така няма да имат нужда от деинсталиране - само ги изтриваш. Обясни ми защото предполагам аз не схванах!
Цитат:
Първоначално публикувано от crdf
Имам един въпрос:
Това че са изчезнали от менюто add/rem означава ли и че целите програми са изчезнали?
Защото ако програмите седят какво те бърка че са се изтрили регистре от ънинстал. Така няма да имат нужда от деинсталиране - само ги изтриваш. Обясни ми защото предполагам аз не схванах!
Май не е точно така, както си го представяш...Ако "само ги изтриваш", кой ще ти почисти регистрите и евентуално разните .dll и други боклучета, които са се пльоснали, където си искат? После има да се чуди човек защо при инсталация виндовса с програмките му е бил 1-2 ГБ, а след няколко инсталирания и само изтривания на програмки на системния дял няма място. Не че с Add/Remove не се получава същия ефект, но е след по-дълго време :grin:
Мии да проблема се състои в това, че просто позициите в Add/remove са изчезнали.
Не знам кой е update-a, пък и съм пробвал първия път като стана така да махна всички update-и, които съм сложил ама не се оправи проблемчето.
Програмите са си на място и много от тях си имат uninstaller-и, обаче има някои които нямат.
Проблемът е че информацията в регистрито е затрита /предполагам от някой update/.
Тази програмка дали ще открие коя програма как се дезинсталира ? Все пак ще я пробвам :)
Що не се поровиш в старите теми на форума ? Например тази:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,20786.0.html
Там в старите теми са описани доста случаи. Става с функцията "търсене". Можеш да търсиш например дума "add/remove"
Цитат:
Първоначално публикувано от Suren
Тази програмка дали ще открие коя програма как се дезинсталира ? Все пак ще я пробвам :)
Ако не открие - защото има и такава вероятност пробвай с RegSupreme или regcleaner - също имат меню за деинсталиране - а после и регистрите ще си почистиш. Хубавото на Your uninstaller е че тя автоматично почиства някои регистри и файловете които остават след деинсталиране на програмата.
@MitkoS:Не е същия проблем, а и съм се ровил в старите теми.
едит: не помогна програмката, а чистачки за registry-то няма смисъл да ползвам, защото просто информацията я няма там. Затрила се е някак си.
Можеш ли да кажеш кой е update-то.Някъде в нета мернах пост за калпав критикъл update, сменен на другия ден с преправен(оптавен).
В повечето случаи деинсталирането на програмите става с файл, който се намира при останалите от програмата и се казва нещо от типа unwise.exe, uninst.exe. Ако искаш да не ги деинсталираш, а само да ти се върне информацията за деинсталирането, най-сигурно е да ги преинсталираш. Така ще презапишеш информацията в регистъра и dll-ите точно както са си били и преди, още повече че като правило една програма знае как да си се деинсталира по-добре, отколкото някой, който ровичка в регистъра.
Цитат:
Първоначално публикувано от Avis
В повечето случаи деинсталирането на програмите става с файл, който се намира при останалите от програмата и се казва нещо от типа unwise.exe, uninst.exe. Ако искаш да не ги деинсталираш, а само да ти се върне информацията за деинсталирането, най-сигурно е да ги преинсталираш. Така ще презапишеш информацията в регистъра и dll-ите точно както са си били и преди, още повече че като правило една програма знае как да си се деинсталира по-добре, отколкото някой, който ровичка в регистъра.
Има много програми които нямат такъв файл!
Цитат:
Първоначално публикувано от Suren
Програмите са си на място и много от тях си имат uninstaller-и, обаче има някои които нямат.