3 тъпи въпроса за Windows 2003
Тъй като съм абсолютен новак на 2003 ;) пък ме мързи много да се ровя и да търся питам тука :coolsmiley:
Първо как да махна досадното "натисни ctrl+alt+del за да започнеш" :016:
Второ как да го накарам да се лог-ва в моя user(администратора) автоматично при стартиране и да не ме тормози да му цъкам ентър всеки път...
Трето как да го накарам да изглежда като ХР...че това ръбатото немога да го трая :shocked:
Съвършено ми е ясно че тия неща за които питам са твърде елементарни, но не се правят както в предишните windows-и, а нямам време да търся...
Предварително благодаря на отзовалите се на ламерските ми изблици, ще черпя :Drinks: ;)
Re: 3 тъпи въпроса за Windows 2003
За влизането - пишеш внимателно и точно с главните букви - Start-Run-- rundll32 netplwiz, UsersRunDll -- Enter - махаш отметката за паролата.
За останалото - има една малка програмка -"Windows Server 2003 Optimize Tool" - с нея си оправяш елементарно всички проблеми с настройките.
Без второто съм си настроил 2003 по начин, който и ти описваш. С помощта на тази информация: How to convert your Windows Server 2003... to a Workstation! Но от гледна точка на сигурността, не е редно администратора да се логва автоматично. Все пак той има пълен контрол върху системата и е много специален потребител - и при Fedora Core е така с root, предполагам и с другите дистрибуции на Linux е така. Решението е да си създадеш потребител с администраторски права и с него да влизаш автоматично.
Тъп куесчън:
А в уиндоус каква е разликата дали ще си администратор или друг юзър с админ права?
По принцип - почти никаква. Но идеята е че не е желателно да се работи с потребител с пълни права. Дори и аз по мойте машини (а те са доста) работя като обикновен протребител, а когато ми се налага да направя нещо, за което ми трябват администратирвни права или сменям потребителя или използвам "Run As" фукцията...
благодаря много за отговорите и съветите :) наистина свършиха добра работа :yahoo:
За работа - няма никакво значение дали си с администраторския акаунт или с такъв с администраторски права. Но както казах по-горе, той си е специален. Отличителна черта на "специалността" му - не може да бъде изтрит. Преименуван - да, но не и изтрит.... :Drinks:
И аз имам още тъпи въпроси:
Как да организирам domain s windows 2003 i какви са приимуществата му пред workgroup
искам да контролирам всичко от сървъра
Не искам да съм груб, ама за тая работа ще трябва да прочетеш някоя и друга книжка!!!