Shared Folders [Писна ми]
Windows XP Pro SP2 [чисто нов]
Четири профила [потребителя]
2 Администратора [Administrators]
2 Ограничени [Users]
Двата ограничени си имат папки
C:\Documents and Settings\Цигане №1\My Documents\My Music
и
C:\Documents and Settings\Цигане №2\My Documents\My Music
Желанието ми беше и двете Циганета да си виждат тези фолдъри. Своите и на другото цигане, та да си слушат музиките.
Какво ли не правих, Full Permissions на Цигане №1, над папката на Цигане №2 и обратното, шерване на двете папки към цялата група Users, към Everyone и нищо, не могат да си ги слушат.
Ако ги направя администратори, всичко е наред, но като ограничени потребители не се получава, въпреки ясните ми указания в Computer Management.
Re: Shared Folders [Писна ми]
Направи [ако няма такава] една обща папка "My Music", примерно, в единия "Administrator", и в нея направи 2 подпапки: "Цигане 1" и "Цагане 2" - с музиката им в тях. След това "шерни" общата папка "My Music" с пълни права и за двете "Цигане"-та. Какъв е проблемът?
;)
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Направи [ако няма такава] една обща папка "My Music", примерно, в единия "Administrator", и в нея направи 2 подпапки: "Цигане 1" и "Цагане 2" - с музиката им в тях. След това "шерни" общата папка "My Music" с пълни права и за двете "Цигане"-та. Какъв е проблемът?
;)
и най-добре шарни общата папка само с "Read" права за двете циганета, и поотеделно папките им с "Write" за цигането собственик. Да не вземат да си се ядосат и си изтрият взаимно музиката :tongue:
C:\Documents and Settings\All Users\Documents не е ли точно за целта?
@ Malone
Аз бих опитал следното:
РС1: WinXP SP2;
Създавам следните потребители:
Jipsy1 – limited user с парола jipsy1;
Jipsy2 – limited user с парола jipsy2;
C:\Documents and Settings\ Jipsy1\My Documents\My Music -> Properties -> Sharing -> Share this folder -> Share name: Jipsy1’s music -> Permissions -> Add… -> Advanced… -> Find Now -> кликване върху Jipsy2 -> ОК -> ОК -> и вече си избираш опциите за достъп (това само за Read е много удачно) -> ОК -> ОК
РС2: WinXP SP2;
Създавам следните потребители:
Jipsy1 – limited user с парола jipsy1;
Jipsy2 – limited user с парола jipsy2;
C:\Documents and Settings\ Jipsy2\My Documents\My Music -> Properties -> Sharing -> Share this folder -> Share name: Jipsy2’s music -> Permissions -> Add… -> Advanced… -> Find Now -> кликване върху Jipsy1 -> ОК -> ОК -> и вече си избираш опциите за достъп (това само за Read е много удачно) -> ОК -> ОК
Ако ти проработи (при мен работи, но някои съфорумци казват, че не става?!?), пиши! ;)
Успех! :Drinks: