Здравейте,
Ето за какво иде реч - WinXP, SP2, в последните 2 седмици се появи този проблем, и казано честно идея си нямам на какво може да се дължи: Харесвам си файл, на десктопа, или в еxplorer-a, или през open менюто на коя да е програма, давам десен бутон на него (примерно ако искам да отворя properties), следствие на което се появява вместо кърсъра, пясъчния часовник (в стил....чакай, мисля) който стои така около 15-20 сек, след което контекстното меню се отваря (но всеки път да чакам по толкова не мога - нито имам желание нито време) - това положение е в сила също и при отваряне на повечето фйлове през explorer или през десктоп (говоря за файлове, от всякакви формати, не за програми - те си вървят без проблем!). Като линк (размер около 500kb) давам едно клипче, на което съм заснел проблемацията. Честно казано, след появата търсих вируси по РС-то - не открих, търсих спайуеър - също не, минах и през Last known good configuration стъпката при рестарт на Windows-a - всичко това без резултат. Така че, моля за вашата помощ по въпроса!