Регистрация на нов юзър по Windows 2000 SP4
Здравейте,
Нека да опиша с няколко думи за какво ви моля:
Домашния компютър се ползва от не толкова компетентни членове на семейството ми и понякога се случва да направят някоя глупост, която после трябва аз да оправям - като малко по-компетентен. ;) (Имам предвид инсталация на програми без да се знае за какво служат и други такива).
Тъй като искам да избегна това нещо искам да регистрирам потребителски юзер, с права единствено за стартиране на вече инсталираните програми както и да има достъп до Интернет.
Ще добавя, че ползвам PPP over Ethernet Protocol за интернет, както и стандартния ТСР. Проблемът ми е, че когато направя такъв акаунт потребителят не може да влезне през PPP over Ethernet Protocol, тъй като трябва ръчно да се конетне с потребителско име и парола, а за целта трябва да стартира диал уп конекция, а за това няма достатъчно права.
Бих искал някой да ми опише как мога да си реша проблема, от къде мога да му дам съответните права, както и всичките подробностти около това. Ще се радвам още повече, ако някой може да ми даде в пълен вариант инструкций за поддръжка на акаунт и опций за това.
Благодаря ви предварително! :)
Re: Регистрация на нов юзър по Windows 2000 SP4
Ами правиш user account точно на 2000 не съм го правил отдавна но беше като при ХР control panel ->user account->create new account
и файловата система трябва да ти е на NTFS!
Цитат:
Първоначално публикувано от saint056a
Ами правиш user account точно на 2000 не съм го правил отдавна но беше като при ХР control panel ->user account->create new account
и файловата система трябва да ти е на NTFS!
Това, за което ми говориш ми е напълно ясно, но ти благодаря все пак. ;) Но това не решава гореспоменатия ми проблем, а все пак има настройки, на правам, които искам да дам на този юзър. Windows дава определени права, ако му кажеш в каква група потребители да бъде юзъра, но в тази група има също и ограничения. Определени ограничения искам да махна и да им дал пълни права. Ето това искам да знам как да го направя. Вече си играх доста, но проблема не е решен. Поразрових всички настройки за всеки юзър, но проблема си ми остана, дори след като зададох full контрол на конекцията, към която трябва да се логне.
Ако компютрите са в домейн, тези права и ограничения се правят от политиките на домейна, ако са в работна група или въобще не са в мрежа - тогава трябва на локално ниво да задаваш докъде (директории) да има достъп и какъв (необходимо е да си с файлова система NTFS). За улеснение на тази задача има създадени и различни програми и инстументи. От програмите примерно - "Folder Guard", от инструментите - почти всички програми за донастройване и (тунинговане) на Windows.