Резултати от 1 до 4 от общо 4

Регистрация на нов юзър по Windows 2000 SP4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    48
    #1

    Регистрация на нов юзър по Windows 2000 SP4

    Здравейте,

    Нека да опиша с няколко думи за какво ви моля:
    Домашния компютър се ползва от не толкова компетентни членове на семейството ми и понякога се случва да направят някоя глупост, която после трябва аз да оправям - като малко по-компетентен. (Имам предвид инсталация на програми без да се знае за какво служат и други такива).

    Тъй като искам да избегна това нещо искам да регистрирам потребителски юзер, с права единствено за стартиране на вече инсталираните програми както и да има достъп до Интернет.

    Ще добавя, че ползвам PPP over Ethernet Protocol за интернет, както и стандартния ТСР. Проблемът ми е, че когато направя такъв акаунт потребителят не може да влезне през PPP over Ethernet Protocol, тъй като трябва ръчно да се конетне с потребителско име и парола, а за целта трябва да стартира диал уп конекция, а за това няма достатъчно права.



    Бих искал някой да ми опише как мога да си реша проблема, от къде мога да му дам съответните права, както и всичките подробностти около това. Ще се радвам още повече, ако някой може да ми даде в пълен вариант инструкций за поддръжка на акаунт и опций за това.

    Благодаря ви предварително!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,150
    #2

    Re: Регистрация на нов юзър по Windows 2000 SP4

    Ами правиш user account точно на 2000 не съм го правил отдавна но беше като при ХР control panel ->user account->create new account
    и файловата система трябва да ти е на NTFS!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    48
    #3

    Re: Регистрация на нов юзър по Windows 2000 SP4

    Цитат Първоначално публикувано от saint056a
    Ами правиш user account точно на 2000 не съм го правил отдавна но беше като при ХР control panel ->user account->create new account
    и файловата система трябва да ти е на NTFS!
    Това, за което ми говориш ми е напълно ясно, но ти благодаря все пак. Но това не решава гореспоменатия ми проблем, а все пак има настройки, на правам, които искам да дам на този юзър. Windows дава определени права, ако му кажеш в каква група потребители да бъде юзъра, но в тази група има също и ограничения. Определени ограничения искам да махна и да им дал пълни права. Ето това искам да знам как да го направя. Вече си играх доста, но проблема не е решен. Поразрових всички настройки за всеки юзър, но проблема си ми остана, дори след като зададох full контрол на конекцията, към която трябва да се логне.

  5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #4

    Re: Регистрация на нов юзър по Windows 2000 SP4

    Ако компютрите са в домейн, тези права и ограничения се правят от политиките на домейна, ако са в работна група или въобще не са в мрежа - тогава трябва на локално ниво да задаваш докъде (директории) да има достъп и какъв (необходимо е да си с файлова система NTFS). За улеснение на тази задача има създадени и различни програми и инстументи. От програмите примерно - "Folder Guard", от инструментите - почти всички програми за донастройване и (тунинговане) на Windows.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 2
    Последно: 06-12-07, 02:50
  2. windows 2000 стартиране на windows xp backup
    От spoofer във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 28-09-07, 23:50
  3. Отговори: 4
    Последно: 03-08-04, 04:23
  4. Savage 2000 драйвери за Windows 2000 ...
    От Dreamer във форум Коментирай новина
    Отговори: 2
    Последно: 14-12-00, 23:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе