Здравейте,
Нека да опиша с няколко думи за какво ви моля:
Домашния компютър се ползва от не толкова компетентни членове на семейството ми и понякога се случва да направят някоя глупост, която после трябва аз да оправям - като малко по-компетентен. (Имам предвид инсталация на програми без да се знае за какво служат и други такива).
Тъй като искам да избегна това нещо искам да регистрирам потребителски юзер, с права единствено за стартиране на вече инсталираните програми както и да има достъп до Интернет.
Ще добавя, че ползвам PPP over Ethernet Protocol за интернет, както и стандартния ТСР. Проблемът ми е, че когато направя такъв акаунт потребителят не може да влезне през PPP over Ethernet Protocol, тъй като трябва ръчно да се конетне с потребителско име и парола, а за целта трябва да стартира диал уп конекция, а за това няма достатъчно права.
Бих искал някой да ми опише как мога да си реша проблема, от къде мога да му дам съответните права, както и всичките подробностти около това. Ще се радвам още повече, ако някой може да ми даде в пълен вариант инструкций за поддръжка на акаунт и опций за това.
Благодаря ви предварително!