Защо са ми такива иконите ??
Някой може ли да ми каже защо иконите на всички мултимедийни файлове са ми с иконата на неразпознатите файлове. :undecided: как мога да си го направя да ми ги показва с иконата на Медия плеъра например. Не че ми е толкова голям проблем да са така но просто ме дразни и понякога се бъркам. С Win XP pro SP2 съм ако има някакво значение. Благодаря ви
Re: Защо са ми такива иконите ??
Ръчкал си нещо - най-вероятно си махнал плеъра некоректно.
Десен бутон върху файла -> Open with -> Coose program и от там си избираш Windows Media Player и слагаш чавката винаги да става с него
това съм го направил. Също и в properties съм дал open with.... winamp. Ако цъкна два пъти с мишката си тръгва с winamp не ме пита с каква програма да го отвори, обаче иконата си е като на неразпознат файл
Провери настройките за асоциациите - като отвориш някоя папка, Tools -> Folder Options -> File Types. Намираш файла, който те интересува и му променяш асоциацията (Change...) или възстановяваш стандартната (Restore).
отиди на Tols/Folder Options/File Types. Намираш разширението на файла който ти се явява като непознат, маркираш го и натискаш Advanced. Там имаш Change Icon. Натискаш го и задаваш нужната икона. Успех.
е да ама не става. каквато икона и да сложа си остава същата пред файловете :undecided: :081:
Ако държиш точно за Windows Media Player, можеш да си го пуснеш Windows Media Player и от менюто
Tools/Options
File Types - можеш да си маркираш кои типове файлове автоматично да се отварят с WMF. Тая процедура, мисля че "подменя" и иконите пред файловете със съответното разширение.
Всичко е било от тъпия winamp. След като го махнах иконите се оправиха. Явно версията която съм сложил или е имало нещо скапано или пък се е инсталирал не както трябва. Сега си сложих друг и няма проблем. Благодаря за отговорите на всички отзовали се :033:
Цитат:
Първоначално публикувано от obshtinska_mishka
... или пък се е инсталирал не както трябва ...
Ако пак имаш подобен проблем, най-напред преинсталирай WinAmp-а - той е най-честата причина за проблем със симптомите на твоя.