Преди няколко дни закупих един шпиндел от 50 диска Samsung CD-R 80 min 16x black color. Преди това бях виждал такива от мои приятели, които нямаха абсолютно никакви забележки спрямо тях. Затова реших и аз да се снабдя с такива. Когато пробвах обаче да записвам, не се получи запис. Имам предвид, че програмата (Easy CD Creator 5.1) записваше нормално (според нея), но впоследствие този диск не се разпозна от никое CD-ROM устройство или по-точно се разпозна като празен. А имам Yamaha 8824E, Teac CD-532E. Когато пробвах с Nero 5.5.7.8, се получи същият ефект. Най-интересното беше, че всички програми рапортуваха за празен диск, при положение, че не е - същия беше записан току що. Записах един от дисковете на друга записвачка (Teac 4x4x16x - много по-стар модел от моя... (на Hipo ) и се получи безгрешно, пробвах още два - ефекта беше същия - прочетоха се безпроблемно навсякъде, където ги "пъхнах"! Чух и от други места за такова безпроблемно записване, пак на по-стари модели записвачки.
Ако имате някакво решение на подобен казус ще ви бъда благодарен да го споделите с мен. Явно проблема не е в дисковете, нито от записвачката (тя без проблеми записа след това други "обикновени" дискове от три различни марки), а е в нещо друго.
Благодаря.
Редактирано от - germanetza на 28/03/2002 15:23:06