От известно време забелязвам,че часовника в долния десен ъгъл се променя като показания при стартиране на WIN-а.На какво може да се дължи?
От известно време забелязвам,че часовника в долния десен ъгъл се променя като показания при стартиране на WIN-а.На какво може да се дължи?
Може би батерията на дъното е почнала да издава багажа.Първоначално публикувано от kesten
Първоначално публикувано от kesten
Kesten, честно казано, въпросът ти е леко неразбираем... И според мен може би имаш вирус.
PITBULL, Badboy - човекът казва, че часовникът [графично изображение?] му се променял, а не часа!
Ще опитам да отгатна. Работи се на РС с Windows 95 - 2003. Някой си е играл с регионалните настройки (по-точно формата на часа) и при влизането в системата на съответния потребител се променят показанията. Ако съм познал, решението е следното:...часовника в долния десен ъгъл се променя като показания...
Start - Control Panel - Regional and Language Options - Customize - Time (това е за WinXP). Оттам нататък е въпрос на вкус.
Дай малко повече обяснения, какво точно се случва, за да може да ти се помогне.Първоначално публикувано от kesten
Гледам, че и при мен часовника "се променя като показания" на всяка минута.
Хи-хи!Не бе хора,не се майтапя.С ХР съм и то на лаптоп.Ако не съм го ползвал един ден(примерно) и го хващам, че показаниятаму не съвпадат с часа в момента. Това се случва за втори път в рамките на един месец.
inтерсно, че и на моя лаптоп ми се случва често да изостава с 2 часа часовника...Първоначално публикувано от kesten
И аз имах такива проблеми със стария си лаптоп. Оправиха се след смяна на батерията на БИОСа.
Имах подобен проблем на предишния лаптоп, но при него часа се променяше защото беше включено "Automatically synchronize with an Internet time server " и явно имаше някъкъв проблем защото след "сверяването" се получаваше 10 часова разлика спрямо текущото време.
//Off
Този който го открадна сигурно много ще се ядосва, че няма да може да си сверява часовника по интернет.
//Off
Не че има значение за теб вече, но явно не е била вярно посочена часовата зона. Ако лаптопа ти си е мислил, че се подвизава в Хю Йорк (или нещо подобно) се получава точно тоя ефект при сверяването на часа.Първоначално публикувано от SAGE