Обръщам се към големите специалисти във тази област защото въпроса ми е труден! Та значи първо да кажа с каква система разполагам: Два процесора Pentium III 550Mhz, RAM 512MB, и сега голямата изненада - видео картата 3Dlabs Oxygen GVX1! Може би повечето от вас не са чували за тази карта! Впорчем този компютър е правен специално за обработка на графика и за това е с тази карта която се води че е професионална и специално оптимизирана за тази цел но както и да е това не пречи да се използва и за други цели! Та да си дойдем на думата! Компресия с кодека Divx но не каква и да е компресия, като познатата ни вече на DVD филми! Става въпрос за нещо доста по засукано, компресия на кепчвано видео от професионална Mini DV касета на SONY! Та значи за кепчването ползвам професионалната система на Pinnacle Systems (www.pinnaclesys.com) DC2000/DVD2000 съвместно със Adobe Premiere 6.0! След кепчването се получават два файла единия е видеото който е във MPEG2 формат със DVD качество а другия е звука, който e във WAV формат (от части мисля че проблема е тук защото FlaskMPEG майче иска и разпознава само AC3 формата, който се използва при DVD филмите)! Но при това положение, както са разделени видеото и звука няма как да се компресира с Divx! За това ги обработвам допълнително с програмата Impression също на Pinnacle Systems! Тази програма служи за изработването на интерактивните менюта във DVD филмите! Но аз я използвам за да събера видео и аудио файла във един VOB файл, който на практика е готов за правене на DVD но на мен това не ми трябва в случая! И така дойде време за самото компресиране с Divx! За целта ползвам познатата програма FlaskMPEG 0.594 и кодека Divx Pro 5.0! Напарвих едно пробно филмче и се очудих от отличното качество на картината но за съжаление нямаше звук, това е и основния ми проблем! Поразрових се малко в нета и едниственото което успях да намеря е MP3 кодек LameACM090d (http://iraklios.ath.cx/grdivx/codecs/LameACM090d.zip) който е направен специално за FlaskMPEG 0.594! Пробвах с него и установих че след компресията изходния файл е два пъти по-голям, във случая беше станал от 5 на 10MB! Това ме наведе на мисълта че би трябвало вече да имам звук но уви такъв нямаше! В момента съм стигнал до тук и нямам идея как да подкарам звука! Ако някой може да ми помогне нека го направи ще съм много благодарен!