there is another IP conflict whit your IP в балонче с малка '!' ... за първи път ми прави този проблем ,а и нзн дали не е свързано с него това,че достъпа ми до някои сайтове окапа ... като kolibka.com и други ....
there is another IP conflict whit your IP в балонче с малка '!' ... за първи път ми прави този проблем ,а и нзн дали не е свързано с него това,че достъпа ми до някои сайтове окапа ... като kolibka.com и други ....
ако си на нет провайдер - освен БТК
100 % съм сигурен че ти се краде нета - веднага звъниш до доставчика и бучиш.
Не трябва да позволят такова своеволие .
ами май съм на БТК вече ... а възможно ли е някой от БТК или от вътрешната мрежа злонамерено да ми реже достъпа до някой сайтове от който дърпам филми музика ... ?
Възможно е някой да ти хакне бтк модема и да ти точи от акаунта
звънкай на БТК и кажи какво ти е изписало !
Момент - вътрешна мрежа ли каза -
Махни на всички кабелите от рутера - да се научат да не пипат IP адресите !
Някой от вътрешната ти мрежа е със същото ip като твоето и ще трябва да намериш кой и да смениш или неговия или своя с друг.
За вътрешната мрежа - напълно възможно е. Кажи как е организирана (как си делите нета) ? Модема и рутера (ако имате такъв) при теб ли са?Първоначално публикувано от connect
От бТк да ограничават, по принцип е възможно, но засега не ми се вярва там да е проблема.
И аз съм на БТК - с рутер - но никой от локалната мрежа не пипа Ip-та ,
както съм го направил - така и остава и не смеят да барнат щото ще стоят с конфликт , докато ми мине моя
ами нзн как е организирана мрежата,не съм я правил ас,а и нямам възможност да я проследя ... доста голяма е ... *над 70 компа
модема и рутера не са при мен ... нзн при кого са ....
Преди имах проблем с човек от вътрешната със същото IP но го реших като извадих кабела за вътрешната в момента е unpluged... *но сега ми изкара проблема , за който говоря при unplug ...
предполагам,че някой ми прави проблем защото от една седмица достъпа ми до основните сайтове , от които дърпам окапа - точно затова предполагам ,че или някой хакерче дърпа конците от вътрешната или са БТК или и ас нзн ама просто немога да си го обесня вече търся други алтернативи за теглене .... вчера намерих maniachka2.datacom.bg с доста музика вътре ... днес вече не мога да влизам и там и в kolibka.com
между другото защо скоростта при дърпане от сървър ми е около 500Кб ,а през торент е 1-10Кб
Ако сисадмина не ти дал IP по MAC адреса на лан картата - прави си автоматично намирането на адрес, днс и т.н.. А ако е обратното - задай си ръчно някакво друго IP, като сменяш само последната цифра ... докато изчезне конфликта и се появи мрежа и нет (не че ще помогне, ако админа го е "заключил" де, така че му звънкай и т.н.).
btw, малко не ми стана ясно как теглиш, като имаш конфликтен адрес (т.е. може да се каже, че нямаш такъв)?
ами този проблем се появява в деня по един път,заедно с това ми изчезна и достъпа до някой сайтове и затова си помислих,че някой ми се бърка в компа ...Първоначално публикувано от john3v