След почистване на компютъра от вируси след рестартирането му, Windows Explorer се стартира автоматично.Не че е проблем , но е дразнещо.Някой да се е сблъсквал с този проблем?, и какъв е начина му за отстраняване?Благодаря!
След почистване на компютъра от вируси след рестартирането му, Windows Explorer се стартира автоматично.Не че е проблем , но е дразнещо.Някой да се е сблъсквал с този проблем?, и какъв е начина му за отстраняване?Благодаря!
един приятел ми каза, че и при него се получило
norton 2004, нали?
Точно с този проблем не съм се сблъсквал, но лесно можеш да провериш кои програми ти се стартират автоматично и съответно да изключиш explorer.exe. Ако си с Win XP в Start > Run пишеш msconfig и натискаш Enter. В табчето Startup махаш това, което не искаш да ти се зарежда. Ако си с друга версия( а може в в ХР естествено) сваляш програмчето autoruns от www.sysinternals.com и правиш същото.
Да за XP-SP2 става дума.Не за Нортън а за Avast.Ще пробвам , пък дано стане.Благодаря за отговорите!
p.p
В Startup, процес explorer.exe няма.Така че този вариант не става.
Имах го този проблем , пробвах с антивирусни, и всякакви други анти- .... - не стана. В autoruns не фигурира точно това за което става въпрос. Въпроса го реших с "Error Killer 2.6".
виж тук:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Pat, ако дадещ и някакво лекарство , ще е добре.
FearMe
Ще погледна и в регистрите.Благодаря
същия път, но вПървоначално публикувано от FearMe
HKEY_LOCAL_MACHINE още.
Error Killer
http://www.ddlspot.com/download-full...gen-19105.html
А какво всъщност ти откри тази програма, че ми е любопитно, PatВъпроса го реших с "Error Killer 2.6".
@Fearme, mitkko
Колкото до регистрите autoruns показва всичко включено там
И с Error Killer 2.6, не става.Откри други грешки но не оправи проблема.Благодаря все пак за линка.
Скъса ми нервите, нямам вече никаква идея
Свали си програмата System Mechanic 6, професионал версията не ти е нужна (http://iolo.com/), програмата ще работи 30 дена, но на теб ти е нужен по-кратък срок.
В секция Optimize --> Manage Windows StartUp --> Advanced StartUp Manager ще намериш всичко свързано със стартирането и можеш да го маниполираш по свое усмотрение.
След това си изчисти и регистрите и ще си решиш проблема с висока вероятност.
При мен откри много грешки. Всъщност аз я пуснах просто за да е тествам и да я видя какво представлява. Бях се отказал да търся решение на проблема и мислех данаправя едно format c: Програмата откри много грешки (стотици), няма идея коя е била точно за това и дали *въобще е било грешка, но факт е, че след рестарта на компа вече не ми се стартираше експлорера (разбирай "My Computer", a ne оновa системното explorer.exe)Първоначално публикувано от Lazy Dog
В autoruns фигурира именно то!
ru-boy,
спирам процеса explorer.exe, и при следващо рестартиране нещо пак го активира??Няма вируси, почистени са регистрите (поне доколкото ми е ясно кое какво е), така че не знам какво да правя.При тази причина не виждам нуждата от форматиране (само заради това дразнещо стартиране), при условие че машината работи повече от година безпроблемно!
Дали някоя програмка ( напр. антивируса) не се опитва да те прати в сайта на производителя си при стартиране? И за това да отваря експлондера...
Провери и дали не се е случило при теб това и ако трябва го оправи:
Ключът
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS NT\CURRENT VERSION\WINLOGON
в USERINIT трябва да има стойност
C:\windows\system32\userinit.exe,
Макар и рядко, точно в подобни на твоята ситуации се случва да се промени на:
C:\windows\system32\userinit.exe,c:\windows\system32\userinit.exe
Поправи го както трябва да бъде (изтрий излишното повторение) и рестартирай. Дано ти помогне.