-
защо Windows забива?
Здравейте! Имам много странен проблем... и на предишната и на новата ми машина (който са все доста прилични) се появява следния проблем... При най елементарна операция като... максимизиране на минимизирано приложение, или отваряне на дйалогов прозорец от ICQ листата ми и т.н. РС зависва, активна е само корсара на мишката и нищо друго! Кликвам тук и там, но безрезултатно. След около 30-40 секунди последните команди зададени ми чрез кликванията с мишката се изпълняват за миг! През време на зависване на системата HDD не чете! Странното е, че при далеч по тежки приложения като мултимедия, игри.. машината работи отлично и безпроблемно!
Каде може, да е проблема и как, да го отстраня!!! :undecided:
Благодаря ви предварително :)
-
Re: защо Windows забива?
случайно да си с kаspersky antivirus?
-
Не, по принцип ползвам AntiVir, но и без антивирусна, защитни стени и т.н. ми прави същият проблем! И то при съвсем пресно преинсталиран Win.XP Pro.
-
прилича ми на забавяне от IDE контролера(ако например е вързан калпав CD-ROM на един канал с хард диска).
да се види в Properties на IDE Channels каква е стойността на Current Transfer Mode - ако е PIO някакъв - всичко е ясно.
или калпав кабел, или липсват драйверите за чипсета.
-
Bad Sectors !
трябва да го сканираш !
-
В мрежа ли си?
Някой дърпа ли от теб?
-
Виж кой процес товари процесора. Ако си със СП-2 има вероятност да ти забива explorer.exe.
-
Има ли по-специфичен елемент(хардуерен или софтуерен),който да е еднакъв и при старата и при новата ти машина?
p.s. Освен ОС естествено.
-
Относно IDE контролера.... не мисля, че може, да е от него! Все пак съм със SATA !!! :undecided: все пак са на различни канали HDD-то и DVD-RW
Ами сканирал съм и за bad сектори, но такива не открива!!!
И при старата и новата система ползвам едни и същи (старите) HDD (Maxtor 6L160M0) и DVD-RW (NEC ND-3540A) но устройствата си работят безпроблемно!
Да, в LAN мрежа съм, но в момента на забиване никой не тегли от мен!
Един приятел има съмнение, че проблема може би идва от FlexType или ICQ (въпреки, че съм ползвал няколко различни версий на ICQ )
Направо пълен шах! :huh:
-
с какво сканираш за лоши сектори ?
-
На недобра (разбирай,не маркова) памет ми прилича, или проблеми с чип-сета на дъното:-(Но първо пробвай с памет!
Това са тежки проблеми и трудно се решават.
-
Последно сканиране за bad сектори чрез самия Win. (един приятел ми го пусна, не зная как!) и показа, че няма проблем! :undecided: при дефрагментиране също не ми показва грешки.
Не може, да е от паметта. И аз имах съмнения за старата ми памет която беше някакъв модел Nanya, но и в нея не бе проблема защото съм я тествал за грешки. Новата ми памет е на TwinMos, чисто нова!
Тази вечер като го прейнсталирам пак ще пропусна инсталирането на FlexType и ICQ и ще тествам, да видя дали ще се появи същия проблем! По разбиращ от мен ще дойде за съвет и помощ, та, да видим де :)
-
Голям зор видях с преинсталирането! Напълно възможно е и HDD-то, да е пред скапване!
Но дейстивтелно от както нямам FlexType не ми е забивал така зверски! :) Инсталирах и ICQ и QIP и за сега няма пробем (освен съвсем леки засичания което е нищо в сравнение с това какви ядове ми създаваше!) :)
-
O какъв зор го слагаш този Флекс тайп ? Само омазва. Сложи си кирилизатора на Инженера или един пач за ХП който денс ми прати Pat защото имам проблеми с кирилицата на ICQ и Skype то .Мога да ти го пратя.
-
Слагах го заради фонетичната подредба на клавйатурата, защото на БДС кълва като кълвач :grin:
Но явно найстина си е проблемен и то доста!
Точно това направих, влязох в страницата на Injenera и си инсталирах неговата фонетика за WinXP :Drinks: Лошото е, че за по неопитни потребители е малко сложничко, да се изпълни! На мене ми показа един приятел :Drinks: Вече знам как става де :) За сега работи безпроблемно!