Windows firewall се самоизключва. Защо?
някой да знае на какво се дължи този проблем? Обикновенно като го пусна от скоро се пуска без стена, а днес и вчера на няколко пъти се самоизключи пред мен докато търся една песен в дс, което няма значение според мен какво съм вършил. Не искам да си качвам други стени затова Ви моля, ако някой знае как да го оправя и се е сблъсквал с този проблем да ми помогне да го реша. Имам едно уиндоусче за инсталиране новичко така арно, но сега покрай изпитите нямам много време за харчене...
10х dudes :Drinks:
Re: Windows firewall се самоизключва. Защо?
виждал съм изключен FW при червеи/троянци.
и няма включване после... :(
ами след това го включвам ръчно без проблем и след 30сек някъде пак се изключи и до сега не се е изключвал!
ами това няма ли само да ми изчисти списъка с програмите на който съм им дал достъп. Аз настройки не съм пипал, а преди 2 седмици някъде ги връщах настройките заради ъпдейта на чийтинг дет. Нещо не можеше да се свърже със сървъра им за да се ъпдейтне... error 12007 ми даваше и погледнах тази грешка е точно за проблем с настройката на стената и го ресторнах дефоута. Ама не се реши проблема и само ми се изчисти списъка с разрешените за достъп и на ново...
нз дали ще помогне нещо, ако го спомена, но преди месец се опитах да се регистрирам в едни торент тракер и ме изкара, че съм бил през прокси... :081:
сега се сетих, че понякога FW се изключва при инсталация на ново мрежово у-во - Bluetooth например...
не иснсталирам никвакви мрежови устройства... никой нищо не казва... днес май ще го преинсталирам :angry:
мерси все пак zaphodb!
Изключването на firewall-a на уиндоуса е резултат на паразит или част от паразит на компа, виждал съм го няколко пъти този номер. Ако не помогне сканиране с различни он-лайн скенери и/или по друг начин, обикновенно помага ръчната чистка. Почиства се със специализирана програма startup секциите много внимателно и детаилно. наблюдава се за паразитни препратки от и към регистрите, после се изтриват и така нататък. Аз лично ползвам няколко инструмента за тази цел, като след редактиране на startup го заключвам да е така както съм редактирал и след рестарт паразитен процес и/или програма не може да се стартира, за да гътне стената и/или да напраи друга поразия. Това е на първо четене. Между другото, ако проблема не се реши по един или друг начин, сложи си огнена стена на трети производител, тя ще работи със сигурност и без проблем.
ам вчера влезнах под сейфмод и сканирах с антивирусната и намери 3-4 гадини в phpmyadmin... изтри ги без проблем и за сега всичко е ОК! Бях сложил Sygate Personal Firewall, но и него изключваше... даже едно от тези паразитчета се казваше KillAV.bat :) Много ми е странно кой ги е набутал в phpmyadmina... :081:
Добри стени са MC Afee and Agnitum Outpoust, Zone Alarm e още по-добра, но е предимно за ламери, докато първите две са висока класа, но трябва да се пипне тук-там. Zone Alarm по default също е отлична.