Проблем с контрол на звука.
някой има ли идея защо при повечето филми и мп3йки с по-високо качество, силата на звука се регулира не от WAVE във Volume Control, ами от Master Volume-то. Много е дразнещо, защото в BSplayer намалянето на звука не работи и дори при дадено Mute пак си дърдори и то сравнително силно. При мп3йките е същата работа... слушам си на нормално ниво музика и БАМ мп3йка 192 и докато намаля от Master Volume съседа вече тропа по тръбите... :( С последните драйвери съм на C-media-та и съм 5.1! :081: Много дразнещо. Мисля, че решението е просто.. да си взема читава саунд карта 5.1, но да пробвам първо с питане за решение без харчалък...
Re: Проблем с контрол на звука.
Да не би ТОВА да ти върши работа?
Аз си сложих ТОВА и върши работа. Стартира се автоматично с ВинАмп-а.
ам не работят и двете... смисъл намалява звука, но все още нямам контрол на звука от winampa и bsplayera. Забелязах, че това се случва при звук от 48Hz... няма значение колко kbps е, където си мислех, че е проблема :shocked:
44Hz контрол на звука от самите плейъри, а при 48Hz от Master Volume :081: Нали не трябва да е така попринцип... ?
Провери с кой кодек се декодират тези песни които са с 48КHz - да не би да е с AC3 или нещо подобно и следователно за компа те няма да са ".wav" и ".mp3" a ще са PCM.
ами декодира си ги мп3йките с MPEG Layer-3 Decoder. Разцъках драйверите и за сега да чукна на дърво всичко е наред... На сайта на производителя най-новите са от 02 :shocked: намерих обаче от 04 и с тях се получи идеално. Дано да не е до някой рестарт... избяга ми само микрофона и Line-in от Volume Control - дава ги неактивни, но се чува като говоря през микрофона и няма да ги ръчкам... замяната е печеливша. :Drinks: 10х все пак!
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Провери с кой кодек* се декодират тези песни които са с 48КHz - да не би да е с AC3 или нещо подобно и следователно за компа* те няма да са ".wav" и ".mp3" a ще са PCM.
Май ти се бъркат понятията. Едно е MP3, *друго PCM , *трето AC3 .
Относно звуковата карта - тези с хардуерен нормалайз са скъпички, а софтуерно няма универсално решение, което да работи.
Цитат:
Първоначално публикувано от oxygen1
Май ти се бъркат понятията. Едно е MP3, *друго PCM , *трето AC3 .
Относно звуковата карта - тези с хардуерен нормалайз са скъпички, а софтуерно няма универсално решение, което да работи.
Много добре ми е известно какво едното и другото и третото. Ако на теб не ти е ясно, заповядай да ти демонстрирам как 48кHz -ова мп3-ка се декодира през Ac3 филтъра и се подава през цифровия изход към ресийвър, които от своя страна я разпознава като PCM сигнал.