Re: кофти проблем със звука
Деинсталирай сегашните драйвери на звуковата карта, след това отвори Device Manager и виж дали още се показва като аудио устройство; ако я има, деинсталирай я и от там.
Отиди на сайта на производителя на дъното, свали си оттам последните драйвери и виж дали можеш да ги разархивираш с някой архиватор. След това стартирай съветника за добавяне на нов хардуер от Control Panel, кажи му, че имаш диск и му посочи папката с разархивираните драйвери.
Кажи модела на дъното, може да има нещо специфично.
Цитат:
Първоначално публикувано от panevdd
Кажи модела на дъното, може да има нещо специфично.
Според мен няма какво да е специфичното, след като звуковата карта е вградена.
Glowndark, слагал ли си скоро някакви ъпдейти на "XP"-то от сайта на M$ - по-точно такива, касаещи звуковата карта?
Инсталирани ли са драйвърите на дъното (на същият диск са и драйвърите за звуковата карта).
Виж си и настройките в BIOS-а - дали са на "Enabled" за звуковата карта.
Дъното е Compaq Deskpro EN Series SFF 03ECh малко друдно ще намеря драивери за него на сайта на производителя защото в момента такъв няма...
Относно упдейтите, лично аз не съм слагал нещо ново, макар че търсих на саита на M$ но не можах да намеря...
Виж дали ще намериш нещо на тази страница.
С тази комбинация такъв здрав съм го ял... :081:
Оказа се, че ХР не желае да разпознава ISA карти, дори такива фирмени, като Creative AWE Gold64. Но за 2003 прикачените драйвери стават. В readme-то пише, че са взети от 2000, не знам дали ще си пробачкат и за ХР.
Но пък какво ти пречи да опиташ? :Drinks:
:016:
Форумът ми заявява, че не мога да прикача архива (101568 bytes) Прати ми мейл, за да ти върна отговор с атачмънт! :)
Проблема е решен...
между другото не съм казал че катрата е ISA е on-board...