някой има ли идея как ще стане това,ИЕ то перфектно си ги импортва,проблема е че много от линковете са на кирилица,и във фаворите излизат на маймуница
някой има ли идея как ще стане това,ИЕ то перфектно си ги импортва,проблема е че много от линковете са на кирилица,и във фаворите излизат на маймуница
Дай инофо от какво и какъв Windows на какъв се опитваш да прехвърлиш фаворитите. Намирисва ми че стария компютър е бил с FlexType
файла bookmarks.html където се записват всички линкове във ФФ е кодиран с unicode(UTF-8) и от там е преибавката ,няма и никога не е имало FlexType
Браво, много добре обясни как и то коя програма Експортваш и как точно импортваш в ИЕ.
За в бъдеще се постарай да изложиш повече информация по проблема си, ако изобщо искаш някой да ти помогне.
Тук нито сме врачки, нито гледачки за да знаем какво и как си правил.
В регионалните настройки всичко сложено ли е на "Bulgarian" ? Пробвай и с "Serbian"( в "Advanced" таба).
Отваряш файла с MSWord.
При отварянето те пита за кодировка - казваш му UTF-8.
Записваш го под друго име.
Пак те пита за кодировка - казваш му Cyrillic (Windows).
Импортваш втория.
при отваряне наистина ме пита коя кодировка да ползва но при сейфане не ме пита,след като го сейфам и пробвам да импортна измрънква чеПървоначално публикувано от Flower
не ве валиден букмарк файл,мерси все пак за помоща
не става и със сръбски...може да иска да си пусна Лепа Брена я...майтапПървоначално публикувано от Pat
Може да е от версията на офиса при теб.Първоначално публикувано от mikk
Качи го някъде да ти го обърна и да ти го върна с другата кодировка.
благодаря на всички отзовали се,реших проблема си
И пак се стигна до въпроса с какво да се прекодира файл
Кажи как, та и ние да знаем .Първоначално публикувано от mikk
Записваш го под друго име и с разширение .txt !Първоначално публикувано от Flower
смених енкодинка с Macromedia Dreamweaver 8,отваряш букмарк.хтмл и го сейфаш с кирилик(уиндос) енкодинкПървоначално публикувано от Pat