Резултати от 1 до 8 от общо 8

Голям проблем при инсталиране на WinXP на таблет.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2005

Голям проблем при инсталиране на WinXP на таблет.

Мъчих се като грешен дявол вчера, прекарах 10 часа нон-стоп в опити, но така и не успях да разреша проблема. Имам Fujitsu stylistic 3500. Това е нещо като лаптоп без клавиатура и с touch screen. Ползвам го за четене на електронни книги. Досега си карах с фабричния 98SE, но липсата на Clear type ме накара да сложа едно XP. Ето данните му: Cel 500, 256MB RAM, 15GB HDD. Проблема е, че няма CD, flopy и други подобни от които може да се буутва. Има само едно USB, от което не може да се буутва. Тоест от нищо не може да се буутва. Искам да сложа една от орязаните уиндоус системи, в случая харесах Tiny XP. Проблема е че тази инсталация е в имидж, който се записва на CD и се буутва след рестарт, което при мен е невъзможно. В нея няма Setup.exe, което да стартирам за инсталация под уиндоус. Ако имах docking station нямаше да има проблем ама нямам. Имам само самия таблет и това е. какво ли не опитах не става и не става. Закачих харда към друг лаптоп с подобни данни, една тошиба, и пробвах да започна инсталацията там и евентуално да я довърша на таблета, но не стана. Като върна харда и ми излизаше син екран при стартирането. Довърших инсталацията на тошибата и пак върнах харда, пак син екран. Накрая в 3 сутринта реших да видя какво ще стане с един нормален XP Corporate, върнах изображението на стария 98 и от него стартирах сетъп на XP. Получи се 1,22 GB отвратително бавна система пълна с куп буклуци, които не мога да махна. Давайте съвети как да стане. Имам най-различни джаджи. Имам кабел, с който да вържа харда към основния ми лаптоп по USB и да обменям информация и image файлове, но не знам вече какво да правя. Последната ми нереализирана идея е следната: На друг дял от харда записвам iso-то на tiny xp, буутвам от него и инсталирам уина. Не знам дали ще буутне от изображение предназначено за CD, което се намира на дял от харда. Другия въпрос е с коя програма да прехвърля iso върху дял от харда все едно е записано на CD?
    Всякакви предложения са добре дошли!
    Ето едно ревю с по-подробни данни за таблета: http://pencomputing.com/frames/fujitsu3500.html

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Голям проблем при инсталиране на WinXP на таблет.

Не съм запознат с тоя Tiny XP, но всеки Windows, включително Windows 2000 i Windows XP във папката \i386 имат един файл Winnt.exe чрез който става стартирането на инсталацията дори под ДОС.
    Направи един дял с ДОС, направи го BOOT , копирай там инсталацията и се опитай да стартираш горепосочения файл. Добре е да заредиш Smartdrv.exe щото иначе инсталацията ще се точи с часове.

4. Тук е от
    Nov 2005

Няма такъв файл. Има само някакъв WINNT.SIF - 2 кб. Winnt.exe не съм го виждал в орязаните версии дето ги имам. Пълните Уиндоуси му идват много тежко на таблетчето и трябва да е нещо орязано.
    Правих дос дял ама оттам нататък няма как да пусна инсталацията на друг ХП, освен на пълната версия. Пробвах и да копирам setup.exe в основната директория където си го има в пълните версии на уиндоус ама не тръгна инсталацията с него. Може би си струва да копирам някой Winnt.exe в i386 на Tiny XP . Предполагам обаче че трябват и още файлове за да заработи така ама не знам кои.

5. Member
    Тук е от
    Sep 2003

.

6. Тук е от
    Nov 2005

Проблема е че доколкото знам няма как да се подкара Clear Type на 2000. Ако има такъв начин няма да слагам ХП, но доколкото ми е известно е невъзможно. Иначе и аз съм фен на 2000, но няма Clear Type.

7. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

Мисля, че ще стане с Windows Fundamentals for Legacy PCs - това е WindowsXP, "олекотен" от Microsoft. Би трябвало да може да се направи надграждане от Windows 98. Срещал съм го като winflp.iso, може да се отвори с WinRar и да се стартира инсталацията, ако не стане надграждането.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

.

10. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от panevdd
    Мисля, че ще стане с Windows Fundamentals for Legacy PCs
    Май наистина това е, което ми трябва. Пуснах да го тегля от Demonoid.com . Дано има setup.exe и Winnt.exe .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Голям проблем!
    От juspar във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 28-12-11, 23:04
  2. Отговори: 4
    Последно: 12-11-10, 17:13
  3. голям проблем
    От Jepeto във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 28-05-07, 23:36
  4. Отговори: 5
    Последно: 22-01-07, 18:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе