-
Клавиатурни мъки...
Здравейте,
В последните седмица-две възникна проблем, за който нямам обяснение, обаче ми трови страшно живота. Конкретни бутони на клавиатурата просто спряха да реагират (по закона за всемирната гадост - точно тези, които най ми трябват), и в частност стрелките и TAB-а. Последния ми е особено необходим, тъй като по цял ден въвеждам информация от хартиени формуляри в онлайн такива, с по 30-40 полета, и обичайно предвижването ми от поле в поле става с TAB (сега го правя с мишката и губя двойно повече време). До сега съм пробвал (понеже компютъра стои включен постоянно) да:
- рестартирам
- преинсталация драйвера на клавиатурата
И двете действия не дадоха фира. За това и моля за вашето съдействие де да търся проблема (не ми се ще да сменям клавиатурата, свикнал съм с тази, но ако се окаже че е хардуерен проблем, май ще се наложи).
Драмата се разиграва под Win XP, SP2
Ще бъда благодарен за всякакви идеи и съвети по темата.
-
Re: Клавиатурни мъки...
Рестартирай компютъра, влез в чист "DOS" и пробвай дали там ще работят клавишите.
Ако там също не работят, отвори клавиатурата и я почисти от мръсотията със сухо или лееееко влажно парцалче - не забравяй, че според едно проучване, клавиатурата е 400 пъти по-мръсна от обществена тоалетна... :) Но не използвай Белина за целта!!!
Ако под чист "DOS" клавишите работят - работата става по-сложна... ще го мислим тогава.
-
Така, под ДОС (и по точно в Едит на ДОС-а) ТАБ-а и стрелките си работят по предназначение без проблеми.
-
Една нова клавиатура струва 10 лева...
-
По темата за новата клавиатура съм се изказал защо не искам нова (сега, не че ако се стигне до там, няма си купя, но намеквам че е краен вариант).
-
Когато си под "Windows" и са ти блокирани тези клавиши, пробвай да издърпаш буксата на клавиатурата отзад от кутията и след 2-3 секунди пак я сложи.
P.S. На всички програми "Windows" ли не ти работят тези клавиши или само на въпросната?
P.S.2. Black_Adder - бърз си като оргазъм на стара баба! :-memnon :Drinks:
-
Щом под ДОС работи, значи не е от клавиатурата като хардуер. А на всички програми ли отказва да работи пущината под Windows или само тази дето ползваш за въвеждането на формулярите?
-
@IVO - Нъц, не помага - току що пробвах.
@Black Adder - Хъм, като се замисля (и след съответната проба), май само в браузъра, който ползвам (обаче почвам да се чудя, от какво пък той ще даде фира, ей така, изведнъж). Прочее за Огнената Лисица иде реч, версия 2.
-
Пробвай под друг браузър и кажи как е.
-
Под IE си е ок, ама някак си не ми се ще да го ползвам... Пък лисицата (в.2 конкретно съм я инсталирал от как е излязла, пък тоз проблем назря в последната седмица) не ми се ще да изоставям, свикнал съм и пък и напълно ме удовлетворява. Като се замисля, работя и с точно опредеделен брой add-on`s, и до сега от тях проблеми не съм срещал...Тюх, да му съ незнай...
-
Ами преинсталирай Лисицата, де!
-
по-скоро пусни FireFox-a в SafeMode режим и виж дали някой екстеншън не ти прави мизерийте, ако е така - утрепи го кучето :2guns:, ако пак не бачка - ще му мислим
-
Принципно под Safe Mode си работи като пушка, мен туй коет не ми е ясно е, как аджеба да установя от кой add-on е проблема...?
-
По "метода на пробите и грешките". :)
-
Ако ползваш TabMixPlus го дезактивирай или изобщо го махни. На мен ми прави големи мизерии от последните му два ъпдейта.