Windows се рестартира преди Logon
Здравейте.
Наскоро се получи доста досаден проблем. Един ден както рестартирах компютъра и той се изключи. Позамириса леко на изгоряло. Купих ново захранване Fortrone 400W - засега работи :)
Пускам компютъра и точно преди да влезне (LogOn екраан) компютъра се рестартирва. Съответно и в SafeMode, Last Known Good.. се получава винаги едно и също - рестарт. Пуснах Recovery Console от диска с XP -> listsvc и започнах да спирам някои услуги за да видя дали не е от тях - Tuner, Ati и т.н. Единствената промяна, която съм правил наскоро хардуерна - смяната на Creative с Cmedia 8378 6ch (нещо такова беше - 10$ карта). Колкото и услуги да спрях в Уиндоус не успях да вляза.
Накрая се реших да направя Repair, но сетъпа на Уиндоус не ми засече Уиндоуса. Т.е. не ми позволява да направя Repair. Избирам партишън C:, където е и Уиндоус, предлага ми да инсталирам и казва, че има директория Уиндоус. Последната ми опция е един имидж, който е на около 1/2 година и много не ми се иска да го връщам. Пробвах да стартирам компа без всички карти, които имам по слотовете с изключение на видеокартата (която пък наскоро взе да и шуми много винтелатора Асус Ати Радеон9550), но пак нямаше ефект.
Посъветвайте ме какво да направя?
btw: Ако си копирам Document And Settings през някакво LiveCD и ги ресторна после ще сработи ли нормално?
Благодаря !
Re: Windows се рестартира преди Logon
няма какво да направиш !
дори и да си инсталираш наново win, ще ти изтрие само Windows папката ( естествено ако му дадеш да не форматира )
всички папки си остават там - Program files , Documents & settings
Т.е. да направя нова инсталация в C:\Windows, без да форамтирам и когато се зареди Уиндоуса ще ми стоят и настройки и всичко така ли?
Защото нали ще ме попита за юзър, а от друга разните програми, които имам системни файлове в Windows дир-а няма да работят? Мисля, че имиджа ми е по-добрия избор от нова инсталация. Има ли смисъл да продължавам да спирам сървиси, да пробвам да сменя видеокарта или нещо друго?
Системата е :GB 8i865P-G, CeleronD 2.2Ghz, 2x256 DDR RAM A-data 533, Seagate 160Gb/8M/SATA, MSI Tv @nywhere Master , Asus Ati Radeon 9550 256RAM и двете звукови карти, които съм махнал - Creative SB live 5.1 & PCI CMEDIA 8738 6ch.
Зареди от CD с WindowsXP. Влез в Recovery Console. Стартирай CHKDSK /P. След като приключи рестартирай.
Ако диска на който е Windows XP е със NTFS се получава така че диска е немонтируем "Unmountable Boot Disk". Горната последователност оправя този проблем
За всеки случай провери радиатора на процесора дали прилепва добре.
iNFR@ CD 6.3 Philka.ru
това е Windows Live CD! Има абсолютно ама абсолютно всичко... с него можеш да отметнеш хардуерните съмнения и ако трябва си копирай от него каквото си имаш на C: и преинстал ако е от арния Windows
През уикенда имах същата история с изключение на замирисалото на изгоряло. Windows XP зарежда до графичен интерфейс (имам предвид нормален режим, 1024х768, 32битов цвят) и тъкмо да покаже логон екран (т.е. в конкретния случай беше Welcome screen), рестартира. Иначе пак SafeMode, Last Known Good не вършеха работа.
В крайна сметка се оказа, че ntuser.dat файла на един от трите съществуващи профила е "corrupted". Това го откри ERD Commander 2005. Предложи да го оправи и уж каза, че е успял. На следващия рестарт обаче същата работа. Тогава пак стартирах ERD и направо преименувах папката с профила на въпросния потребител. На следващия рестарт на Welcome screen ми даде само другите два потребителя и всичко беше ОК. Успях дори да спася документите, фаворитите, десктопа на "повредения" профил.
Recovery console и chkdsk не оправиха проблема, т.е. не засякоха нищо нередно.
Обяснението ми е някакъв бъг в XP когато се използва Welcome screen и някой от профилите е прецакан - примерно не може да отиде и да му изтегли картинката, при което се срива.
чистата инсталация не запазва нищо освен твоите фаилове които са Doc & settings и товя акаунт е там ! ( програми се инсталират , но фаилове които са загубени , трудно се връщат ! )
Досега съм се логвал само през един юзър -> "niki"
Ще го пробвам това със ERD Commander. Силно се надявам и моят случай да бъде такъв.
Досега Уиндоуса в 90% от случаите се стартирва с едно преминаване на червея по екрана и прави много малък втори оборот, след което се появява Welcome Screen-a (и аз съм с него). Сега гледам че червея прави един път и на втория съвсем малко и се ресва..
Аз имам едно Windows LiveCD - мисля че се казва "Windows LivePE CD".
Когато го стартирам е на руски и има файл мениджър и разни други - същото е нали?
Аз файловете има как да си прехвърля. Най-лесно пускам Fbsd и от там копирам.
Mitov: Евала !
Оправи се само с chkdsk /p
Радвам се много, но това ме навява на мисълта да си направя пълен бекъп :)
Много благодаря на всички !