Не се преинсталира без SP2.. Изтрий всичко и инсталирай Win с вграден SP2.
Иначе всички вируси влизат и не се знае какво става
Мислех че ще може да се оправи без преинсталл, но..
Мерси, все пак
А ти защо преинсталираш и като как го правиш? С форматиране или отгоре на стария.
И от де намери тая древна версия на ХР от преди 4 години
squax, според мен си преписал грешно името на искания файл. я погледни, моля те, още един път - след като е sys няма начин пък никой да не е чувал за него, а самив win да го иска
dk, откъде пък реши, че вирусите влизат както си искат? моя милост слага "древната" според black adder 2600 и после sp1 (или sp2) поотделно и досега не съм лепвал нищо. (е, доста блондинки и noobs са ми ревали, но то не е от sp2. ако ще и с sp4 да си - знанията си казват думата)
Fearme,Първоначално публикувано от FearMe
в поста на човека имаш и картинка с print screen на грешката. Според мен точно това пише и там.
Единственото за което се сещам като решение, е друго копие на SP2. Ако държиш да не преинсталираш.
oops, my bad
това, което изкопах (намирайки смислови части в иначе "ненамираемия" sys) е :
1. ASF2C = ASF+SDF compiler runtime library
2. VGJ = compiler for Java with variance, called VGJ
понятие си нямам квкто правят тези двете заедно (както и поотделно), какво дирят в инсталационен win, но ако на някой му говори повече - most welcome!
Имаш ХР и сега слагаш SP2 ли? Защо не пуснеш ъпдейта да го качи? Или преинсталираш на чист хард (форматиран)? Възможно е или инсталационният ти диск да е надраскан, или си-ди-то ти да не чете правилно диска.Първоначално публикувано от squax
Само да ми поясниш, щото никак не можах да схвана логиката, защо да е по-добре да се качи първата версия на ХР и след това да се надгражда със Сървис Пакове, а не да се качи направо последна версия със всички неща интегрирани вътре?Първоначално публикувано от FearMe
По-бързо ли става, по-безпроблемно ли? Сподели, ако е далавера и аз имам най-първия ХР да го качвам него.
причини:
1. имам първия ХР записан на диск, който никога никъде не е правил проблеми -> хубав, ненадран диск
2. за себе си слагам само SP1 и никакви updates ( досега нито един от описаните проблеми, които "оправят" тези ъпдейти не ми се е случвал)
3. SP2 не слагам, защото слагам отделни firewall + antivir, а за включените "критични" ъпдейти виж скобите на т.2
знам, че аргумените ми не са сериозни, нито подплатени с "критични" факти, но след като досега един път не съм изпитал необходимост от SP2, не ми е до 3-те спестени минути от отделната инсталация на SP1 - не виждам защо да си натоварвам компа с излишни дивотии.
повече оплаквания съм чул от "критичните" ъпдейти, отколкото благодарствени молебени, че нещо лошо се е случило на хора, които не ги ползват
И на мене ми е излизало това или подобно съобщение за ненамерен *sys файл при инсталация на SP2 отгоре, но се оказа зараде лошо четящо CD устройство
Не знам какви версии имате, но аз имам оригинален ХР без никакви SP-и.
Слагам го на по-слаби машини дето трябва да работят с ХР, а не им достига ресурс.
= въпросния 2600 (оригиналния, първоначален, final build )Първоначално публикувано от ru-boy
Накратко:
1) Пробленът най-вероятно е следствие на това, че CD-то не се чете от конкретното устройство
2) Съветът на DeathKnight е много ценен и може да се перефразира така: Инсталирай Windows с изключена мрежа, за да не те налазят вируси, преди да си се защитил
Мерси, хора! Много ми помогнахте.
Инсталационният диск на SP2 не е надраскан, защото е виртуален. Първия път пробвах да инсталирам с ъпдейта, но ми даде няква грешка, дет не я проверих, а пробвах с две други копия ("Windows XP Service Pack 2 RTM Final" и "Microsoft.Windows.XP.Professional.SP2.Integrated.Newest"). Сега като ти прочетох мнението пак пробвах от сайта и стана. Сложих SP2Първоначално публикувано от ru-boy
Да. първо форматирам С: и на чисто. Тая версия съм я инсталирал към 4 пъти и съм нямал проблеми с нея. За тва я слагам - защото знам че е читава.Първоначално публикувано от Black Adder
Вирусите не влизат както си искат, защото преди да пусна нета слагам kaspersky antivirus 6.0 и kerio firewall 4.1.2
Аз качвам без SP2, защото ми зарежда по-бавно с него, а има няколко рестарта (докато слагаш драйвери и програми). А може и да не е по-бързо, така изглежда само. Сигурно защото инсталацията е разделена на 2 частиПървоначално публикувано от Black Adder
p.s.: Имам един остатъчен проблем. Автоматичен boot screen се зарежда и ме праща на този сетъп, с който не се получава (от "Windows XP Service Pack 2 RTM Final")
после пак иска този файл
Изтрих ехе-то а той пак се зарежда..
Ако знаете как да махна screen-а или поне да смена автоматичния избор на "Пусни win-a" ще съм тип-топ