Резултати от 1 до 8 от общо 8

Бавен Windows Home?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    36
    #1

    Бавен Windows Home?

    Здравейте на всички специалисти надявам се да можете да ми отговорите на този мой вапрос. Значи става вапрос за window home като общо няма видима разлика в скороста на работа на бозата освен че копирванете на 1GB data от харда на друг хард ми отнема към 40 мин. като преди това ставаше за околу 12 мин. MP3ките провлачват да като на стар касетофон не сече ами влачи и филмите пуснати с BSplayer понасичат обаче като ги пусна с MPlayer версия за windows нямам проблеми. А всичко това стана след като си смених боот снимката и логон картината с TuneUp 2006 вмомента съм с кернела на тунеъпа. Пробвал съм и с истинския ntoskernel със дефаулт боот и логон снимкш - няма разлика. Със нод32 съм кракнат с последе упдайт, сканирал съм няма вируси. И спайлере няма с spyware doctor съм. Всички ненужни сервизи са спрени. Префеч папката си я почиствам редовно. Имам около 40 процеса включени нон-стоп като ЦПУто работи от 11% до 36% в покой без екстра програми като пусна и winamp стига до 76%. Виртуалната памет е с размер 1500MB. Компютъра е Acer 2413WLMi 1,5Ghz Celeron M 400Mhz FSB 1MB L2 Cache 512MB RAM и 60ГБ хард цепен е на две части на С е windows-а и свободно място ъм 4GB на D са другите глупосте филми е мп3 и свободно място към 2GB. Драйв С е 20 ГБ а Д е 40ГБ.
    Дефрагментирал съм ги и двете части вчера ефекет нямаше. Кажете случвало ли ви се е нещо подобно? Windows-а е хоум версия на ацер няква с интегрирани драйвери и няколко програми. Според мен не е от версията на бозата защото преди си бачкаше както трябва. И нещо странно което забелязах експлорера ми в таск мениджъра е с името "Explorer.EXE" а в системната папка си е нормално с малки букви, търсих за fake копие на двете части на хада с такива големи букви но няма такъв файл. Дайте някакви предложения.

  2.  
     
  3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #2

    Re: Бавен Windows Home?

    За забавянето подозирам прецакване на драйверите на дъното. Ако можеш - преинсталирай ги. Погледни и Control Panel -> System -> Hardware -> Device Manager -> IDE ATA/ATAPI Controllers. Там даваш Properties на всеки от каналите, избираш Advanced Settings, навсякъде в Transfer Mode трябва да е посочено DMA if available (ако не е, го правиш така), а на каналите, на които са ти закачени хардовете в полето Current Transfer Mode трябва да пише "Ultra DMA mode". Ако пише PIO Mode въпреки че си задал "DMA if available", значи има проблем с драйверите на дъното и се налага преинстал.

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    662
    #3

    Re: Бавен Windows Home?

    http://winhlp.com/WxDMA.htm Пробвай с vbscript-а от линка да ресетнеш DMA-режимите. Иска рестарт след това.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #4

    Re: Бавен Windows Home?

    ако не помогнат горните съвети пробвай Repair на Windows
    Зареждаш то CD-to и на първия екран даваш Install, на следващият Repair, доста често това оправя омазани системни драивери.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    36
    #5

    Re: Бавен Windows Home?

    Наистина проблема е в IDE ATA/ATAPI Controllers на Device 0 беше избрано DMA if available но въпреки това си показва PIO mode. На другия Device 1 DMA if available не беше избрано. Аз го селектнах и рестартирах. След рестарта проверих как е положението и Device 0 си е на PIO, а Device 1 на Ultra DMA. Пробвах и сис скрипта който ми препоръча NO CARRIER няма разлика. Драйверите на дъното също съм ги преинсталирал и те не помогнаха. Според мойте малки технически познания Device 0 ми е харда а Device 1 ми DVD-то. Как да го накарам да почне да бачка и харда на DMA mode?

  7. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #6

    Re: Бавен Windows Home?

    Деинсталирай драйверите от Device Manager-а, рестартирай, инсталирай драйверите отново от диска, който е дошъл с дъното. Би трябвало да помогне.

  8.  
     
  9. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    753
    #7

    Re: Бавен Windows Home?

    Влез в BIOS и провери режимите на работа на дисковите усторйства. Ако и там твърдия диск е в PIO режим, вероятно имаш проблем със самото устройство или кабелите. Ако режимът в BIOS е DMA или UDMA, проблемът е в Windows.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    36
    #8

    Re: Бавен Windows Home?

    Сичко се оправи като uninstall-ирах драйверите и рестартирах. Благодаря на всички помогнали ми!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Проблем с windows 7 home
    От ivanvel във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 16-08-10, 18:22
  2. защо е бавен Windows Explorer-а?
    От Ana във форум Windows
    Отговори: 14
    Последно: 21-07-05, 19:46
  3. Windows Xp Home - Pro
    От get във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 08-07-04, 10:58
  4. Windows XP Home Edition
    От Alex52 във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 08-11-01, 14:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе