някой има ли наблюдения от вистата, тествал ли я е? на какви машини, какво мисли и по-подробни описания ако може
някой има ли наблюдения от вистата, тествал ли я е? на какви машини, какво мисли и по-подробни описания ако може
Шарена е. Красива е. Опитва се да проявява интелигентност по отношение на драйверите. Това е. Нищо особено, ако не броим шаренията и ефектите.
И по-удобна от XP в повечето отношения.
Няколко неща които ми харесаха:
при rename не маркира разширението на файла.
лесно се resize широчината на полетата (примерно при View - Details) ..
голям избор от размер на thumbnails при преглеждане на файлове.
Иначе шаренийката на мен ми допада доста, макар и да е а ла Mac от преди доста години
За шареното е шарена...но лично аз изкарах 1 ден с Виста и дотам
то че не върви всичко на нея ясно..ама като ме пита по 5 пъти за всичко си е нервообразуващо
Не искам да засегна някого, но много често се обсъжда ОС по първоначалния изглед и често се спира до интерфейса... по същата логика м/у XP и 2000 имало огромна разлика Всички нови графични среди дават възможност за настройка по вкуса (и акъла) на потребителя, а и да се нарече цяла ОС "шарена" е малко хумористично според мен. Какво да се прави, като 98% от XP потребителите си стоят или на бебешката Luna, или на онази дървения от 95-та година. Друг е въпросът че Вистата ще се харчи предимно заради шареното, доколкото за корпоративните клиенти и професионалните потребители тя не носи съществени ползи. Та за мен е любопитно доколко настройваем е интерфейсът на новата виста и пак ли са ограничили темите до сертифицирани? Не че ще хукна да я качвам де Аз само чакам покрай нея да наизлезат повечко 64-битови приложения за моята XP Pro x64...
Отвратителна е общо взето.
Дребен пример:
- при XP, за да видиш IP адреса на адаптера, достатъчно е да чукнеш два пъти на индикатора до часовника и да идеш на ConnectionStatus/Support
- при Vista, трябва (като при 2000 или 98 например) да напишеш >IPConfig /All в ДОС-прозорец. Друг начин засега не съм открил, а не е като да не съм търсил.
мдам и аз тоя момент го забелязах можеш да видиш Детайлите, през Нетуърк Асистънта или както му беше името на прозореца кадето ти показва твоя компютър и интернета вързани с кабелчеПървоначално публикувано от MitkoS
Прав си Dark
Тия дни ме мъчи язва и си падам малко сприхав плюнчо.
Хайде сега да кажа нещо което ми хареса при Виста - браусвам си по диска с екплоръра, попадам на папка с MP3-ки и веднага виждам в самостоятелна колона времетраенето на отделните песни.
За язвата Supral, за сприхавостта готини жени и Anal-Gin.Първоначално публикувано от MitkoS
Колкото до Vista новите неща от мен:
1. Големи проблеми с QuarkXpress (чакаме специална версия)
2. Малки проблеми с някои Xerox принтери (примерно позабиват при смяна на настройките)
3. Indexing-a, Fast Search из файловете и Outlook-a е моята осъществена мечта, само тази функция е достатъчна за миграция в корпоративен мащаб.
4. Надявам се идеотите направили Phonetic-ния нов стандарт да гният в Софийския Затвор, защото вероятно много пари са получили да направят тази боза.
5. Ако ви е мудна Vista-та като за начало изключете прозрачните прозорци. Самото Aero не е толкова тежко без тази функция.
6. Непрекъснатото скрибуцане на Harddiska идва от 3 неща: SystemRestore, Superfetch, Windows Search : всичките се контролират от Services и могат да се гасят при желание на ваша отговорност.