Така след подробно изледване на 4-5 компютъра със XP, открих следния гнусен бъг. (всичките системи имат кабелен достъп до Интернет).
Brousvam си аз с Explorera, в един момент нещо позацепва.. и целия интерфейс ми блокира... CPU=1% трябва да се kill-нат explorer-ите и се оправя... Това с dialup го няма или поне не в такава тежка степен...
Системите са абсолютно независими една от друга, на различни доставчици на Интернет, някои са с кабел, някои с wireless, има със и без proxy, със и без firewall... в / и извън Intranet мрежа
//Искам мнение по въпроса, дали това са наблюдава и при някой от вас.. Причината най-вероятно в MIE-to 6.//
Хм! Знаеш ли, че напоследък и при мене се получава такъв странен проблем, само че на WinME. И то откакто този компютър е вързан на безжичен интернет!? Открих също, че е свързано по някакъв начин с DirectX и по-специално с Direct Play - когато вляза в dxdiag и пусна теста за Direct Play, компютъра рязко се разтоварва и си тръгва нормално. Същото се получава и когато стартирам и после изключа някоя игра с Direct Play - най-добре става с South Park...
Нека някой ако знае нещо по въпроса, да пише, че е доста досадно, макар и рядко. Между другото най-често ми се случва докато се моткам из форума на Setcom...
S TweakXP, sum pobval poopravja se malko no pak si go ima...
dosta se opravja ako sloja Sun-skata Java... (pochti izchezvashe na predisnata mi instalacija), pod WinME (MIE 5.5) go njama tozi problem... pone na domashnija mi PC..
Problema spored men e svurzan po njakakuv nachin s Explorer.. njakoj slagal li e SP1 za XP vprochem?
Problem sam go zabeliazval i az, i smiatam 4e se dalji na neveroiatno skapania IE 6 !
Toia explorer e neveroiatno baven, pingva adski riadko, i v momenta v koito se pozabavi malko vrazkata, umira bezpametno(ne vinagi razbira se, po-4esto go pravi riadko)
IE 5.1 pri Win 2k ba4ka zna4itelno po-dobre.
Da mu se ne vidi i explorera, iazak mu za vsi4kite krasoti i vazmojnosti koito potdarja, adski e muden.
Netscape, pone pingva kato lud do kato ne polu4i otgovor ot servera, i kato izkliu4im niakoi nedostataci(dosta 4esto dosadni), za browsvane pri kofti adresi stoi dosta po-dobre ot IE 6.
Pak i do sega niamam slu4ai da mi e zabil Netscape 6.2 bezpametno kato IE6.
При мене е IE6 na W2000pro но не ми е напревило впечетление да има подобен проблем. Виж за някои от нескончаемите фиксове, кръпки и тнт щуротии ... дръпни ги па може и да се оправи.
с последните пакове на страницата на win update наистина фискира доста проблеми включително и този ми се стува. Преди диста често така ми замръзваше ама сега се пооправи. Така ша караме докато не изкарат един свестен SP за IE6 или направо за WINXP.
Mai neshto ne me razbrahte...ne kazvam da probvash s tweakXP...Tova deto sam ti go dal e site na koito ima tweakove(ne programi) koito se praviat manual i poveche varshat rabota.Imash 2 ili 3 tweak-a za baven net i to tochno stavashe duma za cable ili xDSL