Re: Не разпознава никое usb
флаш памет (стик) разпознава ли я? това съобщение получавам когато ми изгоря флашката.
да правиш връзка между отказа наа usb-тата и гръмотевиците тия дни?
нещо друго да не работи по хардуера?
пробвай да disable-неш usb още в bios-a, после пак ги enable-ни, да видим дали ще "захапе"
Флаш памет (стик) също не разпозна. Не е от грамотевиците. От 3 дни е така. Другия хардуер си е ок, само че преди седмица имах проблем със звуковия драйвер. Изтриваше се при всяко пускане на компютъра и от тогава всеки път го инсталирам, като ми потрябва звук. А с bios-a не съм много на "ти", но ще побъзикам сега.
Edit: Не намерих някъде да пише нещо общо с usb в bios
Има два възможни варианта:
1. Скапан Windows. Помага единствено чиста нова инсталация грамотно направена.
2. Скапано дъно, по-точно контролер на дъното управляващ USB. Помага закупуването на PCI карта с USB-ta или смяна на дъното.
Успех! :)
Значи - reinstall и после до сервиза..
Edit: Преинсталирах и проблемът остана. Нищо не се промени
ето го твоето дъно: http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...uID=52&LanID=0
изтеглих ти manual-a и прочетох следното:
Integrated Peripherals
OnChip USB Controller с опция "All Enabled",
а отдолу имаш USB Keyboard Support и USB Mouse Support
е те за тия неща ти говорех снощи...
По-скоро си купи един USB контролер за PCI слота,продават се по 10-15 лева.Гледай да е USB 2.0.Явно бурите са си казали нещата,тия дни много познати нямаха нет защото ползват от тоя въздушния тип с висящи кабели по дърветата.
При мен USB 2.0 (не ,че разбирам нещо) се разпознава и работи само със SP 2 , дъното ми е на GIGABITE GA-8I865P.
И при мен се получава този проблем на 3 PC-та но след нова инсталация се оправя .От какво се получава това някои, имали идея ?Приличами на някакъв вирус :blob дори и мишката на едно от PC-тата изгоря и не може и да се поправи не казвам че е от това предполагам.Пример !
Имам един USB Stick с разни данни филми снимки .... при прочитането на данните от него проблема се получава не намира нито един USB Stick Dreiver или пък пускаш си филмче и PC-то ти започва да се рестартирва :-memnon Защо ли става така :))
Последните 2 дни ме мотаха в сервиза. Питах от какво се е получило, а техника само мрънкаше нещо. Накрая измъдри че съм си изключвал кабела на чат-камерата без да я спирам "safety", което според мен е абсурдно, понеже когато е standby няма таква опция в таскбара. Както и да е, сложиха ми PCI карта. Въпросът е решен. Благодаря на всички, които ми обърнаха внимание (без последните двама спамери)
Цитат:
Първоначално публикувано от squax
Последните 2 дни ме мотаха в сервиза. Питах от какво се е получило, а техника само мрънкаше нещо. Накрая измъдри че съм си изключвал кабела на чат-камерата без да я спирам "safety", което според мен е абсурдно, понеже когато е standby няма таква опция в таскбара. Както и да е, сложиха ми PCI карта. Въпросът е решен. Благодаря на всички, които ми обърнаха внимание (без последните двама спамери)
Как да го разбирам това спамер ? Звучи ми като обида ?
Цитат:
Първоначално публикувано от squax
........... Благодаря на всички, които ми обърнаха внимание (без последните двама спамери)
Човека си го е казал ясно... кво се палиш? Да не би да си казал нещо ясно и смислено?
Не знам какво е спамер !Как няма се паля мнението ми е на място и аз имам нужда от помощ и да ми помогне някои не съм писал това с цел да му обясня помогна нещо или там каквото си е помислил ама да ме обижда така без причинно тая найлонова торбичка !.А на теб лично коити дава думата да се месиш там каде не ти е работа е тва не разбирам какво правиш с това помагаш му да се доизкаже ли или му помагаш да си обува гащите или какво? Питам един отговаря 17 е такива с извинение К!!! Б!!!!!! !Не знам само как ходите до тоалетна 4 5 с една ролка хартия и двама за да дообурсват ако има нещо пропуснато недоизбарсано Ми евала ви :-memnon
Аиде да видим кои още се пресъидини към групичката на шаро кви мажесте бре двама сте наистина много малко мишленца мили!
Теб те оставям да се радваш че не разбираш още нищо :-memnon
Compare, какво си пушил? :jamaika