Windows, тотален спек на системата
От 4 ри дни машината ми се държи като пълен "идиот" процесора е постоянно на 100%. Обръщам се към вас за помощ и съвети защото вече се видях в чудо...
WinAmp, Филми, браузър всичко пуснато по единично товари прозесора ми на 100% не ми се мисли ако ги пусна на ведниж :yikes
С Windows Xp , процеоср 1.7Ghz 512 RAM.
Проверих го целяа за вируси с AVG 7 : няма
Проверих го за шпионски програми и прочие с Spyware Terminator и Ad-Aware 2007 : няма
Премахнал съм всички инсталирани програми в срок от 1 седмица преди да ми направи този проблем, но с нищо не се промени ситуацията....
:help
Re: Windows ........ тотален спек на системата
Погледна ли температурите на чипсета, процесора и харддиска?
сетих се за температурата, но ненамерих програма за това.... сяга ще потърся
колко е "допустимата" температура на процесора за да работи добре?
Проверих с програмата SpeedFan Тemp1 77 C <------- за това ми показва че гори :yikes к'во да направя? (да го сложа в хладилника ли ? :god )
Temp2 37 C
Temp3 44 C
HD0: 43 C
погледни в таск манагер кой процес го тормози, за да можем да ти отговорим как да действаш
в SafeMode също така ли се държи? И друга проба направи - пусни един ScanDisk, възможно е да имаш BAD сектор по диска и затова да ти прави тоя проблем.
Обаче мен ми го е правил и при недосвален AVI файл, и тъпото парче се мъчи да му направи превю.
...ааа със SafeMode незнам как става работата, за AVI - тата разбирам да е на един филм ама той ми засича на всички с по динамично действие.
........днес направих основно почистване на машинат, захранване, платки, прозесора беше много "облечен" с прах, а пастата подчти е няма тъка че мисля проблема е в недостига на паста !? ( има ли си някакво спицифично наименование тази паста или просто паста за процесор ? )
1. Safe Mode
писано е 1000 пъти, ама айде ще ти го напиша за 1001 път
Влизане в SafeMode - стартираш компютъра, изчакваш да мине началния екран дето ти описва конфигурацията и почваш да помпиш F8, излиза едно текстово меню, най-горното от които е SafeMode.
2. Scandisk:
Писано е 999 пъти, ще го напиша за теб специално, хем да закръглим бройката:
Щракаш с мишката на My Computer, избираш диска който ще сканираш, т.е - посочваш го с показалеца на мишката и натискаш десен бутон (на мишката). От изкочилото от изневиделица меню избираш >Properties>Tools
И те там, най-горе се мъдри програмата за сканиране, хитроумно замаскирана под надписа : Error-checking. Ta натискаш бутона Check Now и на изскочилия прозорец избираш и двете празни квадратчета (т.е маркираш ги). Отиваш да пиеш кафе и след 1-2 часа ( в зависимост от големината на диска) ще получиш отчет имаш или нямаш лоши сектори.
3. Надали проблема ти е в 'недостига на паста' за процесора, най-малкото щото при добро притискане на радиатора към процесора би трябвало да се получи почти микронен слой от това бяло вещество наречено 'паста'
.........аамм да...... забравих да спонa че едното ми щивче е счупено и несъм сигурен дали притиска здраво, все пак остават още 3 :029:
Сега ще пробвам Сеифмода и скандиска. Благодаря.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mozachko
... едното ми щивче е счупено и несъм сигурен дали притиска здраво, все пак остават още 3
Трите не стигат! И аз бях на този хал, търчах до сервиз да сменят държача. Понеже съм ходил и по олимпиади, знам, че не изглежда логично (все пак 3 точки дефинират равнина), но е така...
3 наистина дефинират равнина, ама 4 дефинират добре притисната равнина :))
От ясно по ясно ще трябва да сменям държача!
Благодаря много!