Резултати от 1 до 12 от общо 12

Windows, тотален спек на системата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Windows, тотален спек на системата

От 4 ри дни машината ми се държи като пълен "идиот" процесора е постоянно на 100%. Обръщам се към вас за помощ и съвети защото вече се видях в чудо...
    WinAmp, Филми, браузър всичко пуснато по единично товари прозесора ми на 100% не ми се мисли ако ги пусна на ведниж
    С Windows Xp , процеоср 1.7Ghz 512 RAM.

Проверих го целяа за вируси с AVG 7 : няма
    Проверих го за шпионски програми и прочие с Spyware Terminator и Ad-Aware 2007 : няма
    Премахнал съм всички инсталирани програми в срок от 1 седмица преди да ми направи този проблем, но с нищо не се промени ситуацията....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Re: Windows ........ тотален спек на системата

Погледна ли температурите на чипсета, процесора и харддиска?

4. Member
    Тук е от
    Feb 2005

сетих се за температурата, но ненамерих програма за това.... сяга ще потърся
    колко е "допустимата" температура на процесора за да работи добре?

Проверих с програмата SpeedFan Тemp1 77 C <------- за това ми показва че гори к'во да направя? (да го сложа в хладилника ли ? )
    Temp2 37 C
    Temp3 44 C
    HD0: 43 C

5. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

погледни в таск манагер кой процес го тормози, за да можем да ти отговорим как да действаш

6. Member
    Тук е от
    Feb 2005

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

в SafeMode също така ли се държи? И друга проба направи - пусни един ScanDisk, възможно е да имаш BAD сектор по диска и затова да ти прави тоя проблем.
    Обаче мен ми го е правил и при недосвален AVI файл, и тъпото парче се мъчи да му направи превю.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2005

...ааа със SafeMode незнам как става работата, за AVI - тата разбирам да е на един филм ама той ми засича на всички с по динамично действие.

........днес направих основно почистване на машинат, захранване, платки, прозесора беше много "облечен" с прах, а пастата подчти е няма тъка че мисля проблема е в недостига на паста !? ( има ли си някакво спицифично наименование тази паста или просто паста за процесор ? )

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

1. Safe Mode
    писано е 1000 пъти, ама айде ще ти го напиша за 1001 път
    Влизане в SafeMode - стартираш компютъра, изчакваш да мине началния екран дето ти описва конфигурацията и почваш да помпиш F8, излиза едно текстово меню, най-горното от които е SafeMode.
    2. Scandisk:
    Писано е 999 пъти, ще го напиша за теб специално, хем да закръглим бройката:
    Щракаш с мишката на My Computer, избираш диска който ще сканираш, т.е - посочваш го с показалеца на мишката и натискаш десен бутон (на мишката). От изкочилото от изневиделица меню избираш >Properties>Tools
    И те там, най-горе се мъдри програмата за сканиране, хитроумно замаскирана под надписа : Error-checking. Ta натискаш бутона Check Now и на изскочилия прозорец избираш и двете празни квадратчета (т.е маркираш ги). Отиваш да пиеш кафе и след 1-2 часа ( в зависимост от големината на диска) ще получиш отчет имаш или нямаш лоши сектори.

3. Надали проблема ти е в 'недостига на паста' за процесора, най-малкото щото при добро притискане на радиатора към процесора би трябвало да се получи почти микронен слой от това бяло вещество наречено 'паста'

11. Member
    Тук е от
    Feb 2005

.........аамм да...... забравих да спонa че едното ми щивче е счупено и несъм сигурен дали притиска здраво, все пак остават още 3
    Сега ще пробвам Сеифмода и скандиска. Благодаря.

12. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Mozachko
    ... едното ми щивче е счупено и несъм сигурен дали притиска здраво, все пак остават още 3
    Трите не стигат! И аз бях на този хал, търчах до сервиз да сменят държача. Понеже съм ходил и по олимпиади, знам, че не изглежда логично (все пак 3 точки дефинират равнина), но е така...

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

3 наистина дефинират равнина, ама 4 дефинират добре притисната равнина

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2005

От ясно по ясно ще трябва да сменям държача!
    Благодаря много!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Влага в системата
    От yvan във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 4
    Последно: 27-12-09, 09:36
  2. Отговори: 23
    Последно: 31-03-07, 01:56
  3. възстановяване на системата
    От Usera във форум Linux
    Отговори: 0
    Последно: 10-09-05, 09:53
  4. Тотален срив на ХР
    От Hicko във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 28-05-04, 15:05
  5. SACRED - спек!
    От Kayso във форум ИГРИ
    Отговори: 6
    Последно: 06-04-04, 21:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе