възможни ли сa допълнителни настройки или ръчкане в регистъра, щото XP SP2 да разпознава и инсталира автоматично в папка Printers and Faxes на РС в локална мрежа, шернат по мрежата принтер закачен локално за друго РС (без да се прави инсталация на този принтер по мрежа, известно е, че ОС може да го намери и като Auto). Подразбира се е включена опцията "Automatically search for network folders and printers" от Tools->Folder Options->View на Windows Explorer.
Конкретния проблем ми е с принтер HP ColorLaserJet 1600 и един български софт, който не искам да споменавам. Принтерът работи в локалната мрежа на наши клиенти, от стандартните офис програми си печата - Word, Excel и пр. от РС-то, на което е инсталиран като мрежов, но въпросния БГ софт неще.И не е от него, защото на друг мрежов принтер - друг модел си излиза печата без проблем. Преди 4 месеца - някъде края на февруари беше на РС-то където печата не върви им преинсталирах ОС, тогава ХР го намери и инсталира като Ауто и всичко си печаташе вкл. и БГ софта. После... ами нали знаете, много баби хилаво дете...
Първо синът на шефа махнал антивируса и стената дето бях им сложил и сложил НОД 32, лошо няма, после тия дето им пълнили тонер са идвали, ръчкали настройки и инсталации на принтера и сега - няма печат от БГ софта.На всичкото отгоре и System Restore намерих изключено...
И сега получавам при пускане на печат от БГ софта floating point Error in A1600*.dll ...
Търсих инфо за помощ в базата знания на Майкрософт, и из нета, ама нъцки, нищо конкретно. Авторите на БГ софта също не могат да помогнат - тоя dll казват не е наш...
С изтриване на принтера и нова мрежова инсталация - не става, с изключване на копроцесора - пак не става..., ако някой знае как мога да изтрия инсталираните по мрежата драйвери на тоя принтер ръчно - да пише.
На моя РС в офиса имам инсталиран мрежов принтер Лексмарк Е210, който и ХР е добавил с още един ред в папка Printers and Faxes на РС и като Auto и всичко си печата без грешка и така и вака.
Мисля, че съм бил ясен.![]()