Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Искам да попитам знаещите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Искам да попитам знаещите

възможни ли сa допълнителни настройки или ръчкане в регистъра, щото XP SP2 да разпознава и инсталира автоматично в папка Printers and Faxes на РС в локална мрежа, шернат по мрежата принтер закачен локално за друго РС (без да се прави инсталация на този принтер по мрежа, известно е, че ОС може да го намери и като Auto). Подразбира се е включена опцията "Automatically search for network folders and printers" от Tools->Folder Options->View на Windows Explorer.
    Конкретния проблем ми е с принтер HP ColorLaserJet 1600 и един български софт, който не искам да споменавам. Принтерът работи в локалната мрежа на наши клиенти, от стандартните офис програми си печата - Word, Excel и пр. от РС-то, на което е инсталиран като мрежов, но въпросния БГ софт неще. И не е от него, защото на друг мрежов принтер - друг модел си излиза печата без проблем. Преди 4 месеца - някъде края на февруари беше на РС-то където печата не върви им преинсталирах ОС, тогава ХР го намери и инсталира като Ауто и всичко си печаташе вкл. и БГ софта. После... ами нали знаете, много баби хилаво дете...
    Първо синът на шефа махнал антивируса и стената дето бях им сложил и сложил НОД 32, лошо няма, после тия дето им пълнили тонер са идвали, ръчкали настройки и инсталации на принтера и сега - няма печат от БГ софта. На всичкото отгоре и System Restore намерих изключено...
    И сега получавам при пускане на печат от БГ софта floating point Error in A1600*.dll ...
    Търсих инфо за помощ в базата знания на Майкрософт, и из нета, ама нъцки, нищо конкретно. Авторите на БГ софта също не могат да помогнат - тоя dll казват не е наш...
    С изтриване на принтера и нова мрежова инсталация - не става, с изключване на копроцесора - пак не става..., ако някой знае как мога да изтрия инсталираните по мрежата драйвери на тоя принтер ръчно - да пише.
    На моя РС в офиса имам инсталиран мрежов принтер Лексмарк Е210, който и ХР е добавил с още един ред в папка Printers and Faxes на РС и като Auto и всичко си печата без грешка и така и вака.
    Мисля, че съм бил ясен.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Re: Искам да попитам знаещите

Цитат Първоначално публикувано от stekyman
    ...
    С изтриване на принтера и нова мрежова инсталация - не става...
    При такова деяние Windows-а не затрива файловете, а само "забравя" за него. При повторна инсталация, проверява дали вече си ги има и без да пита ползва собствените си ако си ги намери.

Пробвай след като си деинсталирал принтера от контрол панела да изтриеш ръчно поне dll-а, за който казва, че не му харесва. При последваща инсталация ще си го дръпне наново.
    Ако не ти е проблем деинсталирай всички принтери - не е ясно дали и някой друг не ползва същия dll, макар че A1600*.dll.
    Потърси и изтрий и други файлове, за които си сигурен, че са от драйвъра на принтера. Виж дали има отделен .inf файл.
    И последно - вместо да ги триеш, може би е по-добре да ги преместиш във временна папка и след happy-end-а да я тръкнеш. Да не стане грешка, де.

4. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

тоя ColorLaserJet 1600 - ако не се лъжа беше USB принтер май ...

имаше някаква настройка за "usb virtual port", ама в момента не си спомням дали на "host"-a, или на клиентския се пускаше ...

както и да е,

аз процедирам така :

1. затривам всички принтери
    2. "browse"-вам за "network" принтери
    3. след като разпечатам "test page" - почвам да ръчкам "БъГъ" софтуера за настройки на принтера .

п.п.

имаше и някаква настройка от рода на "spool driver" или нещо подобно(май не е драйвер, а settings).

п.п.2

изобщо - с тегава работа си се захванал - по-лесно ще ти е май да им направиш архиви и да им преинсталираш ОС-тата .. - тъкмо ще си сигурен, че всичко ще е както ти искаш(а не както иска например синчето на шефа)....

5. Member
    Тук е от
    Nov 2001

@pimpirlit:
    В момента на РС-то други принтери не съм оставил. Това,ч е ОС само "забравя" също ми е ясно, именно затова питам за ръчно изтриване. Ще изпробвам все пак съветите ти.
    Но централния ми въпрос е: какво трябва да пипна, че ОС да го вкара този принтер в папката на АУТО, като автоматично разпознат, защото именно тогава няма проблеми с въпросния БГ софт. Имам чувството, че тогава ОС зарежда някакви библиотеки от Майкрософт, докато при инсталация по мрежа или от СД се зареждат драйвери и библиотеки на НР, които в случая са проблем, даже тази А1600*.dll не е тяхна, а на някакъв друг разработчик.

@Zaphod B: Приятелю, даваш мнение за нещо, за което очевидно не си в час и се изказваш много неподготвен! С нищо не ми помогна! Само ми загуби времето да ти чета поста, а и не само моето , а и на тези след мен и увеличи постовете си с единица! Постът ти е от сорта на "Да ви помогна или да не ви преча?". Та поне не пречи!

А БГ софта печата само и единствено на принтера, който е обявен като принтер по подразбиране за ОС.

6. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

опитвам се да помогна бе ман !

дистанционно при това.

и така ..

добавено

и на мен ми се е случвало да зацикля(да повтарям едно и също действие безброй пъти) .. - точно затова ти предложих радикални действия ...(или spool ... нещо си)

успех, пак !

7. Member
    Тук е от
    Feb 2004

Добре де, само на 1 компютър ли ти е инсталиран БГ софтуера или на всички в мрежата?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2001

БГ софтът освен на проблемния РС откъдето печата не върви е инсталиран и на Рс-то за което HP ColorLaserJet1600 e локално закачен и там проблем с печата няма. Пропуснах да го спомена сорри, което навежда на мисълта за проблем на въпросния dll при мрежов печат, ама не съвсем, защото ако принтерът е разпознат и вкаран от ОС в папка Printers and Faxes като Auto инсталиран проблем с печата по мрежата няма. Ей това е парадоксът! И именно за това питам пак:
    какво трябва да пипна, че ОС да го вкара този принтер в папката Printers and Faxes като Auto инсталиран?

@Zaphod B: Абе пич, нали ти писах - поне не пречи! Трупкаш постове само, а?

10. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

@Zaphod B: Абе пич, нали ти писах - поне не пречи! Трупкаш постове само, а?
    мдааа..,

щото пак ще ме занулят.. и от 3х ~1000 = 3000 ... - отивам на 0

11. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

И именно за това питам пак:
    какво трябва да пипна, че ОС да го вкара този принтер в папката Printers and Faxes като Auto инсталиран?
    като преинсталираш наново ОС -мите ... :

- ще ти се появи след 2-3 рестарта принтера(точно както го искаш - на AUTO).

12. Member
    Тук е от
    Feb 2004

Аз бих пробвал да копирам длл-а от локалния на отдалечения. Или друга алтернатива - дръпни си само СП2 и го инсталирай.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Още на първия ред в първия си пост пиша, че ОС е XP Pro SP2.
    Засега преинсталация не се предвижда, единствено мога да опита repare instalation.
    A dll-ите са едни и същи при инсталация по мрежа.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2004

...
    Но централния ми въпрос е: какво трябва да пипна, че ОС да го вкара този принтер в папката на АУТО, като автоматично разпознат...
    Ако вече правилно разбирам въпроса ти, то ти искаш да бъде автоматично намерен и разпознат като споделен ресурс в мрежата, нали?

Механизъмът е следния - при шерване (споделяне), на компютъра, на който физически е включен принтера, при стартиране на spool сървиса той (компютърът) broadcast-ва параметрите на принтера. Идея първа: спри шерването, рестарт и отново го шерни. Ако има много компютри, които го ползват - малко кофти.

Компютрите, които "слушат" за подобни "хвалби" си добавят ресурса - в случая принтер.
    /Същинският отговор на въпроса ти започва от тук.../
    Това се контролира, като на произволен фолдер (за "тенекийка на задника" нека е Printers and Faxes) от менюто Tools избереш Folder Options и там табче View. Първото check box-че е Automatically Search for Network Folders and Printers.
    /...и завършва тук./
    Та идея две: ако е чекнато - разчекни го, рестарт и после пак го чекни. И се му се помоли да прерови мрежата по-бързо.

Честно казано не съм го правил по този начин и не знам дали ще има ефект. Не съм имал проблем като твоя, де. Но дано съм ти бил поне малко полезен.

Успех!

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

С изтриване на принтера и нова мрежова инсталация - не става, с изключване на копроцесора - пак не става...,
    Я хвърли малко светлина, като какъв е тоя КОПРОЦЕСОР дето го изключваш и включваш заради принтера?

Освен това, че си пробвал всичко по инсталация и деинсталация, пробва ли да махнеш прехваления от децата-идиотчета NOD32, щото само 2 теми преди теб човека си призна че от него имал проблеми с мрежата.
    Другото е че при деинсталация ХР-то любезно си пита - абе ти искаш да махнеш тоя принтер, ама да изтрия ли и драйверите или само да го махна.
    Иначе не виждам какво ще попречи на самият Windows, след премахването му, у при включен Аутосърч да го добави пак, именно заради тая тъпа функция винаги я забранявам.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

иска да каже Spoolservice - ако го няма в списъка на таск меню - не принтира компа !

18. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Отговарям подред:
    @pimpirlit
    Първото check box-че - Automatically Search for Network Folders and Printers е чекнато по принцип. Това, което препоръчваш също го пробвах - разчекнах го, рестарт, пак го чекнах, растартн - резултата беше нулев.
    Виж първото не съм - да махна шеринга на принтера на другото РС и пак да го сложа с последващи рестарти, ще опитам.

@Black Adder:
    1. За копроцесора: десен клик на My Computer ->Properties->Hardware->Device Manager->System devices->десен клик на Numeric Data Processor ->Disable,
    защото съобщението за грешка е свързано с изчисления с плаваща запетая, а е ясно,че те се осигуряват най-вече от копроцесора.
    2. И аз знам, че ХР-то трябва да пита да ли да трие драйверите или не, ама нъцки - не пита!!! Пита само дали съм сигурен че искам да премахна принтера.
    3. НОД-а не съм го махнал, макар, че откакто ми се издъни при лично ползване за тестове 3-4 пъти изпитвам органично отвращение от него! Ама уважавам си клиента все пак. Но май ще го изритам, натам върви работата.
    4. И аз се чудя какво пречи на самият Windows, след премахването на принтера, при включен Аутосърч да го добави пак, ама в моя случай явно нещо му пречи и затуй питам тук де да ръчна, че да не му пречи!

@Mr.TECHNO: Не съм гледал специално за Spoolservice, но както пиша още в първия си пост от въпросното РС по мрежата на въпросния принтер се печата след стандартната му инсталация като мрежов. Освен това включих всички сървиси, които счетох, че може би липсват - без резултат.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Искам да попитам за Fortron ATX-300PNR
    От Nikola1100 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 6
    Последно: 21-08-12, 21:54
  2. Искам да попитам
    От Barona във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 16-08-11, 14:36
  3. ПРЕМЕСТЕНО: Искам да попитам
    От kod във форум Друга битова техника
    Отговори: 0
    Последно: 14-08-11, 08:12
  4. Искам да попитам за един фарс
    От RICARIA във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 08-01-09, 18:27
  5. Искам да попитам -"SCHIZM"...
    От MoPcKu във форум ИГРИ
    Отговори: 7
    Последно: 22-03-04, 15:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе