Здравейте, пускам тука тази тема а не в "общ хардуер" защото си мисля че проблема идва от уйн-а а не от хардуера.
А проблема е: Днеска се сдобих с нов принтер canon PIXMA ix4000 и тръгвам да го инсталирам след като завърших нещатата по него които трябваше да се включат и т.н. Избирам аз къстъм инсталейшън щото нали уж съм умен /което в последствие се оказа невярно/ и некст некс там и по едно време идва ред на засичането на принтера - включен е в усбто и в мрежата, свети му Power бутона абе всичко е наред... И екрана в който засича принтера е без некс ок или тем подобни просто трябва да чакаш да го засече... чаках чаках нищо не стана и реших да натисна ръчно засичане гледам портовете гледам гледам усб няма и викам бе айде ще му дам LPT1 защото нямаше бек бутон или кенсълл само некс давам му аз LPT1 некс и от там..... Изчезват всички усбта просто все едно ги няма пънах флаша нищо не става wireless lan-a вика няма лан карта а я гледам че си седи в порта и всичко и е точно и просто от там нататъка усбта на моя комп няма и това е! де ли не бърникак рестартирах биоса 18 пъти и пак нищо. Last good know config и пак няма усбта. Викам тоя уйн съвсем изтреща. И пускам вистата /имам и виста на компа/ и там о изненада и там няма усбта а там нищо не съм бърникал!
Та накратко има ли някаква опция за иключване на усбтата от уйн-а или пък драйвери за тях нещо да се инсталират и аз незнам какво точно но ви МОЛЯ от дъното на душата си дайте идеи защото съвсем изперквам вече и ще взема да завра целия принтер в убс порта.
Мерси предварително на всички отзовали се
Дъното ми е epox 9npa+ ultra