Резултати от 1 до 7 от общо 7

UBS проблем

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #1

    UBS проблем

    Здравейте, пускам тука тази тема а не в "общ хардуер" защото си мисля че проблема идва от уйн-а а не от хардуера.
    А проблема е: Днеска се сдобих с нов принтер canon PIXMA ix4000 и тръгвам да го инсталирам след като завърших нещатата по него които трябваше да се включат и т.н. Избирам аз къстъм инсталейшън щото нали уж съм умен /което в последствие се оказа невярно/ и некст некс там и по едно време идва ред на засичането на принтера - включен е в усбто и в мрежата, свети му Power бутона абе всичко е наред... И екрана в който засича принтера е без некс ок или тем подобни просто трябва да чакаш да го засече... чаках чаках нищо не стана и реших да натисна ръчно засичане гледам портовете гледам гледам усб няма и викам бе айде ще му дам LPT1 защото нямаше бек бутон или кенсълл само некс давам му аз LPT1 некс и от там..... Изчезват всички усбта просто все едно ги няма пънах флаша нищо не става wireless lan-a вика няма лан карта а я гледам че си седи в порта и всичко и е точно и просто от там нататъка усбта на моя комп няма и това е! де ли не бърникак рестартирах биоса 18 пъти и пак нищо. Last good know config и пак няма усбта. Викам тоя уйн съвсем изтреща. И пускам вистата /имам и виста на компа/ и там о изненада и там няма усбта а там нищо не съм бърникал!
    Та накратко има ли някаква опция за иключване на усбтата от уйн-а или пък драйвери за тях нещо да се инсталират и аз незнам какво точно но ви МОЛЯ от дъното на душата си дайте идеи защото съвсем изперквам вече и ще взема да завра целия принтер в убс порта.
    Мерси предварително на всички отзовали се
    Дъното ми е epox 9npa+ ultra

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2002
    Мнения
    897
    #2

    Re: UBS проблем

    Има ли ги в "дивайс мениджъра". Проблема е странен , наистина. Дано не са изгоряли само , въпреки , че не би трябвало ... не знам , няма ли как да разбереш , защо пък лана не бачка и дали не е изгорял.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #3

    Re: UBS проблем

    бе надявам се да не са изгорели и съм почти убеден че не са защото просто няма от какво аз нищо не съм и правил че да изгорят. А лана си бачка пробвах на другия комп пък и ако беше от самия лан флаш-а ми щеше да бачка а той никакъв го няма общо взето всичко което е на усб всякаш го няма. Значи нещатата почват да се разплитат като спомена таск мениджъра погледнах какво имам там и го сравних с другия комп. И ето какво забелязах:
    това е на моя комп - http://store3.data.bg/assssssssss/1.JPG
    а това на другия - http://store3.data.bg/assssssssss/2.JPG
    Има някаква разлика обаче никаква идея каква е точно и защо изобщо я има просто до сега не ми се е налагало да бърникам в таск мениджъра за усб-итата те просто винаги са работи. Някаква идея какво им е станало ?

  5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    49
    #4

    Re: UBS проблем

    Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    бе надявам се да не са изгорели и съм почти убеден че не са защото просто няма от какво аз нищо не съм и правил че да изгорят.
    Да ти кажа (дано да ти е полезно) и моя Canon при инстналирането не познава USB порта и го инсталирам на LPT1. После рестартирам и от настройките на принтера му указвам порта, който той сам си е инсталирал. След нов рестарт всичко си е на ред. Понеже му знам адета не съм пробвал в този междинен момент дали има някакъв проблем с USB'тата.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    1,395
    #5

    Re: UBS проблем

    Uninstall na Canon software/drivers

    Систем ристор ако и след деинсталирането имаш проблеми

    Инстал на Канон софтуера без да завираш/вкл. УСБ/Принтер

    Като стигнеш до разпознаване на принтера=>Вкл. УСБ=>Вкл. принтер

    Оттам нататък всичко е автоматично ...

  7. Member
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    538
    #6

    Re: UBS проблем

    при моя канон ip1000 при инсталацията първорачално не трябва да е включен към компа през юсб, като стигне определен етап от инсталацията подканда

    следвай стъпките и прочети книжката

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #7

    Re: UBS проблем

    Първо благодаря на всички отзовали се. Оказа се че всъщност проблема е точно това от което се опасявах USBтата са ми изгорели.
    В последствие разбрах и от какво е. Когато купих принтера в комплекта не се включваще кабел за свързванеот му с компютъра и съответно купих от същатата фирма такъв кабел. Чак в последствие забелязах че в момента в който кабела се свърже към компютъра почва да се нагрява до такава степен че е трудно да се държи. Е, купих си PCI USB разширителна платка /2 тамън/ взех нов кабел и сега всичко вече е наред с изключение на геройско загиналите USBта в борбата с накадърността на китаеца. Просто той /китаеца/ е блял някъде като е правил кабела и за това сега моето иначе хубаво дъно става непродаваемо. Е жив и здрав да е и всичко най-добро на цялата му фамилия.
    Мерси пак за съветите и съдействието. Това е от мен, чао.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе