син екран всеки път като пусна игра или филм!!!
имам проблем с нещо всеки път като пусна игра или филм windows забива и излиза син екран с надписи и това всеки път.
за кратко време мога да го оправя като преинсталирам видео драйверите и тогава тръгва ама за 2-3 часа и след това БУМ!!!
На някои да му се е случвало?
И ако има решение да пише :)
P.S. ако трябва ще сложа пик на синия екран
Re: син екран всеки път като пусна игра или фи
Сложи "скриин шот" все пак , но все си мисля , че е за преинсталация , в смисъл "Windows" - a. Аз имах подобни проблеми с аудио драйвъри , и то породени от инсталване на една игрица за малки деца , за синовете ми имам предвид. Случваше се същото , преинсталирам и тръгва , след известно време без никаква основателна причина звука изчезва. Претърсих регистрите за всякъкви остатъци от играта + всички възможни маймунджалъци (мисля ,че и тука го разисквахме) но не помогна. След преинсталацията всичко светна като бял ден.
Проблема най- вероятно е породен от инсталиране на доста кракнати програми и игри , което е довело до някакъв "невидим" (или поне за мен) сблъсък на интереси на някой драйвър и съответно приложение , активно в даден момент.
Re: син екран всеки път като пусна игра или филм!!!
GOGETIT, а скоро да си отварял компютъра да го почистиш от прах, наблягайки най-вече на вентилаторите?
Да вчера го отворих ама понеже е нов и нямаше много прах и не мога да сложа пика неще някой да знае как да го сложа
Колко нов? ако е в гаранция - защо не го занесеш на фирмата дето ти го е набутала?
На около месец е нов поръчан на части и е сглобен а синия екран се получи преди 4 дена
Кой ти инсталира ОС? Ако са от продавачите - ходи да ти я преинсталират и направо да го видят целия. Ако сам си я инсталирал и преинсталацията няма да повлияе на гаранцията - направи си я сам (ако можеш).
Цитат:
Първоначално публикувано от GOGETIT
На около месец е нов поръчан на части и е сглобен а синия екран се получи преди 4 дена
Спомни си значи какво си качвал преди 4 дни, или най-добре дай System Restore на системата от преди 1 седмица.
Ако проблема пак го има - 90% е че е хардуерен, ако го няма - значи провери коя програма те ебава.
Има разни безплатни тулчета за мерене на температурата на процесора и видеокартата. Това би дало една добра насока на разрешаването на проблема.
проблема е решен преинсталирах window-са и се оправи а sytem restore неще да работи.
Благодаря все пак :)
абе проблема пак се появи за 3 път. Всеки месец го прави този номер и ве4е мноооооооого ме дразни. Значи да считам че е хардуерен?
Имах го същия проблем само при игри и филми. Смених си вентилатора на видеокартата и се оправи. Провери си охлаждането.
compare, на трето място вече усилено препоръчваш SP3. я дай един линк и ние да си го дръпнем ;)