Пак СССР в IE - как да го махна.
От известно време насам , когато търся в Гуугъл нещо и отворя нещото в нов прозорец или таб ме препраща на различни руски страници свързани с онлайн търговия и всякакви такива рекламни бънери. Имах го и прди около месец този проблем , позачистих регистри , темп файлове и всичко де що има , не ми трябва , не ми харесва или не знам кво е и се оправиха нещата за известно време , но сега пак старата песен на нов глас.
Полазва ни доста руски (предимно с търговски насочен характер) спам , но аз трия всичко без да отварям. Кой знае ква гад се е промъкнала. Нямам вече идеи откъде да го почвам. Ако имата някакви , казвайте моля.
Re: Пак СССР в IE - как да го махна.
ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/cureit.exe
явно са гадинки...опитай с това.
Преди известно време ми го препоръчаха и съм доволен!
в комплект със S&D:
http://www.safer-networking.org/en/index.html
както и друг път съм казвал
Ще опитам , но утре , че не съм се прибирал в офиса пък гадта е там. Благодаря Ви. :bravo
This application has failed to start because framedyn.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem е съобщението на S&D при опит да го стартирам. Явно е гадна гадтта.
С Dr.Web намери две неща едно exe в system 32 и някъв serverconnection в Program files ??? , какъвто аз не намерих с ръчно търсене.
Ми така е , сис.админа ни напусна и сега си спестяваме някой лев , като всякакви разбирачи от офиса "барникат" по машините и вече ядохме една греда с база данни на оснавната програма с която работим (складово счетоводна).
Мани - мани , не ми се мисли кво мое да стане некой път.
Стартирах най-накрая S&D с помощ от Dr.Web (така си мисля де). При активно сканиране с Dr.Web и едновременно стартирана на S&D стана , засега са открити 2 нежелани обекта , единя даже си има папка освен регистри кей.
Добавено: последно - един троянец + 3 спай ботове. Доволен съм от "забърсването" им. Голямо TNX
не бързай да се радваш, след рестарт има вероятност пак да ти се намърдат.
Както винаги съм препоръчвал, за такива случай човек е добре а си има Windows зареждаем от СД и да сканира от него
в краен случай - през SafeMode