Относно опцията compress old files
Здравейте
Накратко интересува ме някой знае ли какво точно прави опцията compress old files при използване на Disk Cleanup.
Винаги слагам отметката отметката на compress old files когато давам cleanup на диска, но не знам какво точно прави тази опция...
Чудя се да не би случайно да трие някакви по-стари файлове?
Re: Относно опцията compress old files
това е една глупост (по мое мнение), която се състои в архивирането на неизползвани документи, до които имаш спокойно достъп след това, но реално са в един общ архивен файл с всичките му + и - от това
+ по-малко заето място
- прецака ли се въпросния файл заминава всичко в него
никога не съм го ползвал и не бих препоръчал ползването му при сегашните предостатъчно големи дискове
Ако искаш да се махне от опциите на Disk Cleanup:
в регистрите HKEY_ LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Explorer\VolumeCaches\Compress Old Files - се изтрива.
Във Вистата тази глупост вече липсва.
Съгласен. При днешните дискове - няма смисъл.
Затова и във Виста обърнаха внимание на постоянната дефрагментация, а това отпадна.
FearMe, има още един голям минус - след време ти се забавя машината, особено ако не е много бърза и не я ползваш често.
Прикачам два REG файла за автоматично изключване на тази функционалност. Този, който завършва на UNDO е за да се върнеш в старото положение.
Edit: Бляк.. не иска да прикача.. :help
Иди на реда Compres old file без да слагаш човка отпред, бутон Options и даващ 500
дни това е максимума.Какво прави ли - ами трие директно без да те пита архивирани файлове по стари от дните които си указал- arj, zip и др.Така, че, ако някой архив ти липсва да знаеш откъде е дошло.
Цитат:
Първоначално публикувано от koko20
Иди на реда Compres old file без да слагаш човка отпред, бутон Options и даващ 500
дни това е максимума.Какво прави ли - ами трие директно без да те пита архивирани файлове по стари от дните които си указал- arj, zip и др.Така, че, ако някой архив ти липсва да знаеш откъде е дошло.
Това не е така, не стряскай човека.
Compress old file компресира файлове, които не са били ползвани повече от указаното в Options време. В твоя пример 500 дни, по подразбиране мисля, че е 60 дни. Windows използва вградената компресия на файловата система NTFS. Нито трие, нито мести нещо, нито някакви страшни неща се случват. Операцията по компресиране/декомпресиране в реално време обаче товари процесора. Другият ефект от операцията е, че след нея се фрагментира диска.
Но в крайна сметка и аз мисля, че файдата е доста съмнителна и не си струва да се ползва тази опция.